Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Patru noi cazuri de coronavirus, raportate marți, 13 octombrie

Patru noi cazuri de Covid-19 au fost raportate în municipiul Blaj în cursul zilei de marți, 13 octombrie. Tot marți, în zona Blajului au fost raportate alte trei cazuri de coronavirus, câte unul în comunele Sâncel, Șona și Roșia de Secaș.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost anunțate alte 103 infectări, 943 de teste efectuate. Cele mai multe au fost înregistrate la Ocna Mureș (21), Alba Iulia (19), Cugir (14) și Sebeș (10). De menționat este faptul că 7 cazuri care au fost depistate pe teritoriul județului Alba în ultimele 24 de ore nu au fost încă atribuite unei localități.

De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 2.737 de cazuri de coronavirus. 1462 persoane au fost declarate vindecate, iar 93 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat. În prezent, la nivelul județului sunt 1182 de cazuri active, cel mai mare număr de până acum. Majoritatea celor infectați sunt în izolare la domiciliu, în condițiile în care capacitatea spitalelor din județ, de aproximativ 200 de locuri destinate pacienților infectați cu coronavirus, este cu mult depășită.

Județul Alba rămâne pe primul loc din punct de vedere al incidenței cazurilor de Covid-19 la nivelul județelor din țară, cu o rată a incidenței care a urcat marți la 2,53. Pe primul loc în România se află Bucureștiul, cu o incidență de 2,69.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 87.461, a transmis Direcția de Sănătate Publică Alba.

Nicu Goga

13.10.2020.