Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Piața Mare Agroalimentară se redeschide de joi, cu restricții și măsuri

Primăria Municipiului Blaj anunță că începând de joi, 26 martie, va fi redeschisă Piața Mare Agroalimentară din zona Câmpia Libertății. Piața va fi deschisă doar pentru producătorii și comercianții agricoli din Zona Târnavelor. Programul Pieței va fi zilnic, între orele 10:00 și 15:00, accesul producătorilor și comercianților fiind permis începând cu ora 09:30.

Activitatea din Piața Mare Agroalimentară Blaj se va efectua cu respectarea măsurilor speciale, adoptate în contextul epidemiologic actual:

- Primăria Municipiului Blaj va dezinfecta, în fiecare dimineață, la ora 08:00, întreaga suprafață a pieței, hala de lactate, zona de mese și parcările din interiorul pieței;

- la intrarea în Piața Mare Agroalimentară, va exista personal care va distribui măști și mănuși de protecție tuturor producătorilor și comercianților;

- comercianții și producătorii sunt obligați să respecte distanța socială, atât față de ceilalți comercianți, cât și față de cumpărători;

- persoanele prezente în Piața Mare Agroalimentară trebuie să evite, cât mai mult posibil, contactul direct sau apropiat cu alte persoane și să respecte distanța socială față de ceilalți.

Redeschiderea Pieței Mari Agroalimentare din Blaj este în concordanță cu Ordonanța Militară Nr. 3/24.03.2020, Art. 7, Al. (1), conform căreia „administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători.”

Astfel, „producătorii agricoli din Zona Târnavelor își pot desfășura în continuare activitatea, iar populația Blajului se poate aproviziona cu legume, fructe și lactate de cea mai bună calitate. La nivelul Primăriei Blaj vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea activității în Piața Mare Agroalimentară în cele mai sigure condiții sanitare, pentru prevenirea epidemiei de coronavirus”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Piața Mare Agroalimentară a fost închisă în urmă cu o săptămână, ca o măsură inițială pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus. 25.03.2020.