Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: scade incidența cazurilor active de Covid-19; niciun caz nou raportat vineri

Incidența cazurilor active de coronavirus la mia de locuitori în municipiul Blaj a scăzut vineri la 1.02, după două zile în care s-a aflat pe un trend ascendent. Vineri, conform informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică Alba, la Blaj erau 21 de cazuri active înregistrate în ultimele 14 zile, față de 26 raportate joi (incidență 1.26) și 22 înregistrate miercuri (incidență 1.07). În ultimele 24 de ore, în municipiul Blaj nu au mai fost raportate noi infectări cu coronavirus.

Toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Blaj rămân în scenariul galben, hibrid, în ceea ce privește desfășurarea activității, cel puțin până când incidența cazurilor active de Covid-19 va scădea sub 1.

În județul Alba, cea mai mare incidență în mediul urban se înregistrează la Aiud (5.24 cazuri active la mia de locuitori), în timp ce în mediul rural „recordul” îl deține comuna Galda de Jos (16.47).

În ultimele 24 de ore, în municipiul Blaj nu au mai fost raportate noi infectări cu coronavirus. În schimb, a fost confirmat un caz de Covid-19 la Jidvei. În județul Alba, vineri au fost raportate 73 de cazuri noi. Cele mai multe au fost înregistrate la Alba Iulia (24) și la Aiud (11).

De la începutul pandemiei, în județul Alba s-au înregistrat 2.388 de infectări. 1.427 de persoane infectate au fost declarate vindecate, iar 80 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat. Ultimul deces a fost raportat vineri. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 92 de ani, care suferea de mai multe boli cronice și care a murit în data de 6 octombrie la Spitalul Județean Alba.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 85.024, a transmis Direcția de Sănătate Publică Alba.

Nicu Goga

09.10.2020.