Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: trei noi cazuri de Covid-19 în weekend - 0.68 incidența cazurilor active la mia de locuitori

Trei noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate în municipiul Blaj, în ultimele trei zile. Două infectări au fost anunțate sâmbătă, iar un caz a fost raportat luni. Numărul total al cazurilor de coronavirus, înregistrate în municipiul Blaj de la începutul pandemiei, urcă la 55.

Cu o incidență de 0.68 la mia de locuitori a cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile, conform raportului prezentat, luni, de Direcția de Sănătate Publică Alba și Ministerul Sănătății, municipiul Blaj se încadrează în acest moment în categoria localităților cu o rată de sub un caz la mia de locuitori, situație în care școlile din oraș vor putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 în vederea deschiderii noului an școlar, pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul unității de învățământ. Această situația este valabilă în toate localitățile din zona Blaj.

Unsprezece localități din județul Alba, printre care și Alba Iulia (1.11), au o incidență de cazuri COVID-19 de peste 1 la mia de locuitori, situație în care se va aplica scenariul 2 pentru toate unitățile de învățământ. În afară de Alba Iulia, cu o incidență de peste 1 la mia de locuitori se află următoarele localități : Mihalț (1.54), Mirăslău (1.5), Albac (1.49), Gârbova (1.43), Mogoș (1.29), Săliștea (1.29), Blandiana (1.12), Poșaga (1.05), Șugag (1.03), Berghin (1.01).

Cele trei scenarii care se aplică, în funcție de incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, înregistrate în ultimele 14 zile, sunt:

- Scenariul 1 (rata incidenței cumulate este sub 1/1.000 de locuitori): Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

- Scenariul 2 (rata incidenței cumulate este între 1-3/1.000 locuitori): Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

- Scenariul 3 (rata incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori: Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. În acest caz, Direcția de Sănătate Publică va prezenta Comitetului Județean pentru Situație de Urgență o analiză a situației epidemiologice din localitate.

În județul Alba, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 12 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, potrivit datelor transmise luni, 7 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică. În total, în județ, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 1.220 îmbolnăviri. 970 persoane s-au vindecat, iar 48 au decedat. În județul Alba numărul total de teste efectuate a ajuns la 62.985.

07.09.2020.