Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: trei noi cazuri de Covid-19, raportate joi; incidența cazurilor active urcă la 1,60

Trei noi cazuri de coronavirus au fost raportate joi, 15 octombrie, în municipiul Blaj. Alte trei cazuri au fost confirmate în comunele din zona Blajului, două la Cergău și unul la Șona. Cu 33 de cazuri active la mia de locuitori, înregistrate în ultimele 14 zile, municipiul Blaj a înregistrat joi o incidență de 1,60, în creștere față de ziua precedentă, când aceasta a fost de 1,45. În comunele din zona Blajului, doar Cergău Mare a depășit incidența de 1, cele două cazuri raportate joi ducând această valoare la 1,24.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, restaurantele și cafenelele își vor reduce capacitatea de la 50% la 30% atunci când incidența în localitate este situată între 1,5 și 3 cazuri active la mia de locuitori.

Județul Alba a ajuns joi la 3.000 de infectări cu Covid-19 de la începutul pandemiei, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 119 cazuri noi de coronavirus, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Alba. Cele mai multe cazuri noi au fost anunțate la Alba Iulia (39), Aiud (18) și Sebeș (10).

De asemenea, a fost înregistrat un nou deces al unui pacient cu diagnosticat Covid-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 92 de ani, cu multiple afecțiuni.

Până acum, 1.475 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 96 de decese ale unor pacienți diagnosticați cu coronavirus. Numărul cazurilor active de coronavirus din județul Alba a ajuns la 1.429, fiind cel mai mare înregistrat până acum, de la începutul pandemiei.

Miercuri, în județul Alba au fost prelucrate 1.093 de probe, numărul total de teste efectuate până în prezent în județ ajungând la 89.574.

Nicu Goga

15.10.2020.