Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blajul va avea, până la sfârșitul anului, un RMN

Autoritățile blăjene au anunțat că, până la sfîrșitul anului 2020, Spitalul Municipal Blaj va fi dotat cu un aparat RMN de ultimă generație, care va deservi toți pacienții din Blaj și din Zona Târnavelor.

Primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, împreună cu deputatul Florin Roman, au avut, miercuri, la București, o întâlnire cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru, pentru a discuta posibilitatea ca Ministerul Sănătății să finanțeze achiziționarea unui aparat RMN, de ultimă generație, pentru Spitalul Municipal Blaj. În urma discuțiilor, primarul municipiului Blaj a primit asigurări din partea ministrului Nelu Tătaru că Ministerul Sănătății va finanța, din bugetul de investiții, achiziționarea aparatului RMN, urmând ca Primăria Blaj să suporte, din bugetul propriu, 10% din suma necesară.

Prețul aparatului RMN - echipament rezonanță magnetică nucleară este estimat la aproximativ 4 milioane de lei (840 mii euro), iar dotarea Spitalului Municipal Blaj cu un astfel de echipament medical va face ca pacienții internați la Spitalul Municipal Blaj, dar și locuitorii din zona Târnavelor, să nu mai fie nevoiți să fie transportați sau să se deplaseze la Alba Iulia pentru investigații RMN, crescându-se astfel capacitatea de diagnosticare, în vederea tratamentului optim.

„I-am explicat ministrului Nelu Tătar, pe care l-am invitat să viziteze Spitalul Municipal Blaj, faptul că, cu excepția angiografului, toate achizțiile de aparatură medicală de la Spitalul Blaj au fost făcute din bugetele proprii ale Primăriei și Spitalului. În plus, în această perioadă s-a văzut importanța Spitalului Municipal Blaj în sistemul medical românesc, prin profesionalismul cu care au fost tratate cazurile grave de COVID-19 din județul Alba, dar și prin modul în care a fost gestionată reluarea serviciilor medicale, altele decât cele de tratatere a cazurilor de cornavirus, pentru populația din zonă.

Pentru administrația blăjeană, sănătatea este un domeniu prioritar și de aceea căutăm să atragem la Spitalul Municipal Blaj cât mai mulți medici specialiști, cărora să le punem la dispoziție aparatura necesară pentru servicii medicale de cea mai înaltă calitate, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație, din bugetul local sau din surse atrase, cum ar fi bugetul Ministerului Sănătății. Mulțumesc, pe această cale, ministrului Nelu Tătar și deputatului Florin Roman pentru sprijinul acordat Blajului”
, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Nicu Goga

25.06.2020.