Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Campanie caritabilă de Paști, pentru 11 copii, derulată de Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj a inițiat o nouă campanie caritabilă dedicată persoanelor cu posibilități financiare reduse. Proiectul „Scrisoare Iepurașului” își propune să facă Sărbătorile Pascale mai luminoase pentru 11 copii din familii nevoiașe, din localitățile Blaj, Tiur și Mănărade, blăjenii fiind invitați să ofere, în acest sens, cadouri celor mici, pe baza dorințelor exprimate de aceștia în scrisorile colectate de Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj, cadourile urmând a fi distribuite în Săptămâna Mare a Paștilor.

Organizatorii campaniei „Dăruiește speranță - Scrisoare Iepurașului” au vizitat deja familiile celor 11 copii și i-au încurajat pe cei mici să scrie o scrisoare, în care să precizeze ce își doresc să primească în preajma sărbătorilor de Paște. Ideea proiectului este ca aceste scrisori să fie preluate de oameni darnici și binevoitori, care vor să le împlinească dorințele.

„Propunerea noastră este ca aceste cadouri să conțină lucruri noi, care să genereze acea bucurie pe care o simțeam și noi în zilele de Paște, când îmbrăcam haine noi. Minunat ar fi să le și îmbrăcăm în straie de sărbătoare, adică să le ambalăm ca pe niște cadouri veritabile”, se arată în mesajul Asociației Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj, ai cărei membri au fost impresionați de faptul că, deși sunt necăjiți, copiii au fost modești, iar unii dintre ei, obișnuiți cu sărăcia, nu au știut ce să ceară în scrisoare.

Cei care doresc să facă parte din acest proiect, pot alege una sau chiar mai multe scrisori ale copiilor, postate pe contul de facebook Running&Cycling Club Blaj și apoi să contacteze asociația, pentru detalii referitoare la situația familiei și mărimile pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. Numărul de telefon pus la dispoziție în acest sens este 0749270825, iar persoana de contact este Delia-Maria Iorga.

Cadourile vor fi distribuite în Săptămâna Mare a Paștilor, iar cei care doresc să-i cunoască pe cei mici, pot însoți echipa Running&Cycling Club Blaj în ziua în care vor fi împărțite darurile.

Proiectul „Scrisoare Iepurașului” este o extensie a campaniei caritabile „Dăruiește speranță”, în cadrul căreia Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj colectează și distribuie alimente, în fiecare an, de Paști și de Crăciun, persoanelor izolate, majoritatea în vârstă, din Munții Trascău.

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj are ca obiective promovarea activităților fizice în aer liber, în rândul tuturor vârstelor, promovarea valorilor individuale și colective și organizarea de evenimente cultural-sportive în scop caritabil. Printre cele mai cunoscute evenimente organizate de asociație amintim „Crosul Speranței” Blaj, „Alerg pentru Autism” Blaj sau „Drumul scriitorilor (Via Scriptorum)” Blaj.

Nicu Goga

06.04.2021.