Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Campanie de donații pentru reabilitarea Școlii din Sâncel, afectată de un puternic incendiu

Asociația de Părinți ai Elevilor Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Sâncel derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabiltarea clădirii instituției de învățământ, care a fost puternic afectată în urma incendiului izbucnit în data de 29 octombrie 2020. Toți cei care doresc să ajute, persoane fizice/juridice, o pot face în contul asociației de părinți deschis la Raiffeisen Bank: CONTUL: RO63 RZBR 0000 0600 2070 1484; TITULAR: ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI A ELEVILOR ȘCOLII GIMNAZIALE „ION POP RETEGANUL” SÂNCEL; CIF: 40207561; Cu specificația: Donație – Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sâncel.

„Totul era perfect. Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din comuna Sâncel, județul Alba era renovată, copiii veneau cu drag în această instituție, iar armonia și veselia domneau pe coridoarele școlii. Totul până în ziua de 29.10.2020 când, din pricina unui scurtcircuit, una dintre încăperile școlii a fost cuprinsă de foc. Sub privirile îngrozite și neputincioase ale elevilor și ale profesorilor, incendiul s-a extins și a cuprins și celelalte încăperi, coridoarele și acoperișul, lăsând în urmă o imagine macabră, îngrozitoare și înfiorătoare.
Trist, dar adevărat. Neputința ne-a lăsat fără cuvinte. Facem un apel la umanitate și solidaritate. Să fim uniți pentru educația copiilor care învățau în această școală!
Pentru toți cei care doresc să ne ajute, persoane fizice/juridice, o pot face în contul asociației de părinți deschis la Raiffeisen Bank:
CONTUL: RO63 RZBR 0000 0600 2070 1484
TITULAR: ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI AI ELEVILOR ȘCOLII GIMNAZIALE „ION POP RETEGANUL” SÂNCEL
CIF: 40207561
Cu specificația: Donație – Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sâncel
Vă mulțumim că ați ales să ne sprijiniți!”
, se arată în anunțul Asociației de Părinți ai Elevilor Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Sâncel.

Joi, 29 octombrie 2020, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperișul Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Sâncel. Incendiul a fost lichidat după trei ore și nu au existat victime, toți elevii și profesorii aflați la cursuri fiind evacuați în siguranță. La momentul izbucnirii incendiului, în şcoală se aflau 40 de elevi, cinci cadre didactice şi două cadre auxiliare. Incendiul s-a manifestat generalizat la nivelul etajului şi al acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi.

În urma incendiului, cursurile la școala din Sâncel au fost suspendate, iar elevii au fost mutați la alte școli din comună. Astfel, elevii din clasele I-IV învață la școala din localitatea Pănade, iar cei din clasa a VIII-a merg la cursuri la școala din localitatea Iclod. Ceilalți elevi, din clasele V-IV învață în sistem online.

Transportul elevilor este asigurat cu microbuzul școlar, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. Pentru elevii din clasele V-VII, școala continuă în sistem online până la asigurarea condițiilor necesare pentru a reveni fizic în unitatea de învățământ.

Imagini video cu școala din Sâncel, după incendiu, în fișierul de mai jos:

Nicu Goga

05.11.2020.