Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Coronavirus, valul patru: carantină de noapte în weekend la Sâncel; Blajul, în scenariul galben

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a decis ca în comuna Sâncel, unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori, să fie restricționată deplasarea pe timp de noapte în weekend. Astfel, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00 - 05:00, este permisă doar pentru anumite motive și numai cu declarație pe propria răspundere. Excepție vor face persoanele vaccinate, care nu vor avea restricții de deplasare în timpul nopții. La Sâncel, incidența cazurilor de coronavirus a ajuns joi la 6,54 cazuri active la mia de locuitori, cea mai mare din județul Alba, în această comună fiind înregistrate, în ultimele 14 zile, 17 cazuri de infectare cu COVID-19.

Carantina de noapte va fi instituită în weekend în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie și pe tot parcursul săptămânii în zonele cu incidență a cazurilor COVID-19 de peste 7,5 în toate zilele săptămânii, conform deciziei de joi Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Municipiul Blaj se află, din această săptămână, în scenariul galben sanitar, după ce incidența cazurilor de coronavirus a depășit valoarea de 2 la mia de locuitori. Joi, în Blaj, au fost raportate două noi cazuri de infectare cu COVID-19, iar incidența este de 2,66 de cazuri active la mia de locuitori, cu 55 de cazuri de coronavirus înregistrate la Blaj în ultimele 14 zile de raportare.

Alte două cazuri au fost raportate în comunele din zona Blajului, câte unul la Bucerdea Grânoasă și Crăciunelu de Jos. Incidența și numărul de cazuri înregistrate în comunele din zona Blaj, în ultimele 14 zile: Sâncel - 17 cazuri (incidență 6,54); Cenade - 2 cazuri (incidență 1,93); Crăciunelu de Jos - 4 cazuri (incidență 1,86); Cergău - 3 cazuri (incidență 1,83); Valea Lungă - 3 cazuri (incidență 0,96); Șona - 3 cazuri (incidență 0,69); Cetatea de Baltă - 2 cazuri (incidență 0,65); Bucerdea Grânoasă - 1 caz (incidență 0,44).

În județul Alba, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 78 de cazuri COVID-19 noi, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP). A fost raportat și un deces nou. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani din Cugir, vaccinat, cu multiple comorbidități. De la începutul pandemiei, în județul Alba s-au înregistrat 22.436 de cazuri de coronavirus. 20.717 de persoane s-au vindecat, iar 686 de pacienți au decedat. Incidența cazurilor COVID-19 a ajuns în județul Alba la 1,54 de cazuri active la mia de locuitori.

23.09.2021.