Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Echipa de robotică Rubix Blaj, locul doi la Regionala First Tech Challenge, secțiunea Motivate Award

Echipa de robotică a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a participat la faza regională a competiției BRD First Tech Challenge - Ultimate Goal, unde a obținut locul doi la secțiunea Motivate Award. Concursul s-a desfășurat online, din cauza situației generate de pandemia de coronavirus. Rubix Blaj a ratat însă calificarea la faza națională, obținând locul opt în clasamentul meciurilor, în faza următoare calificându-se doar primele șase din cele 32 de echipe participante.

„Chiar dacă anul acesta întreaga competiție s-a desfășurat online, și nu am mai avut ocazia să simțim spiritul FIRST, participând fizic, am reușit, totuși, să ne încurajăm reciproc în echipă și să fim alături unii de alții. Sezonul acesta a reprezentat o provocare pe care am îmbrățișat-o cu drag și de care ne-am bucurat pe deplin. Am învățat, am progresat și ne-am dat seama de punctele noastre tari, dar și de cele care mai pot fi îmbunătățite în viitor. De la startul sezonului, toate pregătirile și munca noastră s-au îndreptat spre a reuși să dăm tot ce avem mai bun la faza regională. Unul dintre scopurile noastre pentru acest sezon a fost organizarea unui Demo de robotică. Noi am sperat că va fi fizic, dar a trebuit organizat remote din cauza pandemiei de Covid-19. Am reușit să conectăm la Demo Rubix 3.0 un număr de 12 echipe de robotică participante la First Tech Challenge, care au jucat câte 6 meciuri (dintre care un meci asistat), le-au filmat și le-au trimis la noi spre validarea punctajelor.

Toate evenimentele organizate de echipa Rubix și zilele întregi petrecute la școală, alături de mentorul nostru, au reprezentat cheia care ne-a adus un premiu la etapa regională de la Cluj. Regionala mult așteptată a venit și a trecut la fel de repede precum toate lunile de pregătire. A fost o săptămână care a adus multe emoții, entuziasm și împlinire, iar obținerea locului 2 la Motivate Award și locul opt în clasamentul meciurilor ne-au făcut foarte fericiți! Chiar dacă nu am reușit să ne calificăm la faza națională în acest sezon atipic (s-au calificat doar primii 6), ne bucurăm că am reușit să luăm parte la această experiență deosebită, numită First Tech Challenge și mulțumim Asociației Nație prin Educație, pentru că au făcut acest lucru posibil. Dorim să mulțumim tuturor sponsorilor, partenerilor, conducerii Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și, nu în ultimul rând, mentorului nostru, prof. Romanța Ghiță, fără de care nu am fi putut ajunge atât de departe”, se arată într-un comunicat al echipei de robotică Rubix, de la Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj.

Foto: Internet

25.05.2021.