Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Final de proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj a finalizat proiectul Erasmus+ Human Rights and Citizenship în data de 31 august 2021. Acest proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare (2018-1-PLO1-KA229-051040_5 ) s-a desfășurat pe parcursul a trei ani școlari, grupul țintă fiind format din elevi și profesori din patru țări: România, Polonia, Italia și Turcia.

Au fost realizate trei mobilități în Turcia, Polonia și România, în cadrul cărora s-a pus accentul pe implicarea elevilor și profesorilor în învățarea reciprocă, schimbul de bune practici, împărtășirea unor idei, exersarea unor noi metode de lucru, colaborarea cu toți membrii parteneriatului și nu în ultimul rănd, dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză. Din cauza pandemiei Covid19, ultima mobilitate, care ar fi trebuit să se desfășoare în Italia, a fost organizată online în perioada 17-21 mai 2021.

Elevii au participat la numeroase activități de învățare, ateliere de lucru și dezbateri pe tema „Drepturile omului”, „Drepturile copilului” și „Declarația universală a drepturilor omului”, obiectivele propuse la începutul proiectului fiind îndeplinite.

Coordonator proiect Erasmus+, prof. Iulia Ciolan:

„Proiectul Erasmus+ Human Rights and Citizenship a oferit elevilor oportunitatea de a-și dezvolta competențele lingvistice, de cooperare și muncă în echipă, de descoperire a unor elemente de cultură și civilizație, de consolidare a noțiunilor referitoare la drepturile omului, drepturile copilului și la instituțiile publice care apără și promovează aceste drepturi. În conformitate cu respectarea drepturilor omului, elevii au aflat că a practica toleranța nu înseamnă nici a tolera nedreptatea socială, nici a renunța la propriile convingeri. Toleranța înseamnă bunul simț de a nu fi egoist și a înțelege că suntem diferiți, cetățeni activi și responsabili, deschiși spre alte culturi.

Beneficiile proiectelor Erasmus+ sunt vizibile pentru toți cei dornici de învățare, informare, cunoaștere și progres, indiferent de vârstă sau condiție socială. Be different! Be Erasmus!


31.08.2021.