Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Furnizarea apei potabilă va fi sistată în 12 sate din zona Blajului, pentru lucrări de modernizare

SC Apa CTTA S.A. Alba va sista, marți seara, începând cu ora 22:00, furnizarea apei potabile pentru consumatorii din mai multe localități, printre care și 12 sate din zona Blajului. Lucrările programate vor dura 40 de ore, fapt care ar putea afecta și rezervele de apă existente în rezervoarele altor localități, anunță operatorul de apă din județul Alba.

Printre localitățile afectate se află Crăciunelul de Jos, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Pănade, Șona, Valea Lungă, Glogoveț, Lunca, Tăuni, Lodroman și Lunca Târnavei.


„SC APA CTTA SA ALBA anunță că, din motive tehnice, care nu îi aparțin, este nevoită să amâne lucrările de reabilitare a aducțiunii de apă cu 24 de ore, urmând ca aceasta să aibă loc marți 23 iunie, începând cu ora 22:00.

Astfel, se va sista furnizarea apei potabile pentru consumatorii din următoarele localități: Teiuș, Stremț, Geoagiu, Geomal Beldiu, com Rădești, Tifra, Gârbova de Jos, com Miraslău, Coșlariu Nou, Mihalț, Obreja, Cistei, Crăciunelul de Jos, Bucerdea Granoasă, Sîncel, Iclod, Pănade, Șona, Valea Lungă, Glogoveț, Lunca, Tăuni, Lodroman, Lunca Târnavei, Fărău, com. Unirea, Noșlac, orașul Ocna Mureș (cu localitățile aferente acestuia) și toți abonații racordați direct din aceasta magistrală.

Din cauza lucrărilor deosebit de complexe, estimăm durata întreruperii la cca. 40 de ore, fapt care ar putea afecta și rezervele de apă existente în rezervoarele altor localități.

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiti să procedăm la purjarea apei (spălări locale), pînă la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, pot fi semnalate imediat la Dispeceratul Alba Iulia, la numărul de telefon: 0258-834.501, în vederea intervenției”, informează SC Apa CTTA S.A. Alba, într-un comunicat.

La finalul săptămânii trecute, au început lucrările de reabilitare a aducțiunii de apă ce alimentează localitățile cuprinse între Stația de Pompare Galda și municipiul Blaj, lucrări ce fac parte din cadrul proiectului major „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014 -2020”, finanțat atât din fonduri europene, cât și din sursele proprii ale operatorului regional SC APA CTTA SA ALBA și a Primăriilor beneficiare ai acestui proiect.

Nicu Goga

23.06.2020.