Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Hirotonire de diacon în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, 6 decembrie 2020, care anul acesta a coincis cu Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești din Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, a fost hirotonit un nou diacon. Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan și prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, ipodiaconul Paul Turcu a fost ridicat la treapta diaconiei.

La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinția Sa Cristian au concelebrat Preoții Ioan Fărcaș, Paul Turcu și Cristian Barta.

În cuvântul rostit, făcând referire la Evanghelia Duminicii, dar și la figura Sfântului prăznuit duminică, Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, a amintit că Evanghelia ne pregătește spiritual pentru marele praznic al Nașterii Domnului, arătându-ne totodată care este rolul și misiunea diaconilor și a preoților în Biserică. Este tocmai de a ridica poporul din starea de gârbovire, de a le indica oamenilor Cerul. Acest gest l-a săvârșit Isus față de acea femeie bolnavă de optsprezece ani, acest îndemn îl adresez și eu, a continuat Preasfinția Sa, diaconului nostru Tudor Paul, de a îndemna mereu poporul să privească spre Cer, să îl caute pe Cel de la care vine toată starea cea bună și tot darul cel desăvârșit, cu binecuvântarea și cu mijlocirea Sfântului Ierarh Nicolae pe care astăzi îl sărbătorim.

GALERIE FOTO

Diaconul Paul Turcu s-a născut în 20.09.1984, în Blaj, județul Alba, iar în perioada 2004-2006, a urmat cursurile Facultății de Filozofie, din cadrul Universității Pontificale Urbaniana, la Roma. În următorii ani, până în anul 2010, a făcut studiile Teologice în cadrul Universități Pontificale Sant Anselmo, în același oraș. Apoi, s-a întors în România unde între anii 2013-2017 a urmat cursurile Universității Româno-Germane din Sibiu, specializându-se în drept. Din anul 2015 a urmat, în paralel, cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică Blaj, din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, după care în perioada 2017-2019 a urmat studiile masterale în cadrul aceleiași universități, cu specializarea Teologie Pastorală în Comunitățile Ecleziale.

Diaconul Paul Turcu este angajat al Mitropoliei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în funcția de Econom al Curiei Arhiepiscopiei Majore din anul 2013, căsătorindu-se în vara anului curent.

Biroul Arhieparhial de Presă