Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Marți, 6 iulie: KIDS RACE, curse de ciclism pentru copii, cu ocazia trecerii Turului Sibiului prin Blaj

ACS Running&Cycling Club Blaj, Primăria Blaj și Turul Ciclist al Sibiului organizează marți, 6 iulie 2021, competiția ciclistă KIDS RACE, o cursă de biciclete dedicată copiilor cu vârsta de până la 14 ani, amatori ai acestui sport. Evenimentul va avea loc pe Câmpia Libertății, unde cei mici vor putea parcurge cu bicicleta diferite distanțe, pe categorii de vârstă și gen. Pentru copiii de 6 ani sau mai mici este permisă folosirea roților ajutătoare, a trotinetei sau a altor biciclete specifice vârstei. Ca de obicei, acest eveniment are și un caracter umanitar. Cu această ocazie va fi organizată și o strângere de fonduri pentru o fetiță de 9 ani, diagnosticată cu epilepsie și cu o dezvoltare cognitivă ușor întarziată, suma de bani ce va fi colectată urmând a fi folosită pentru tratamentele necesare micuței.

La competiția ciclistă KIDS RACE, vor fi organizate următoarele curse pentru copii:

- 6 ani și mai mici: 300 m;
- 7-8 ani: 600 m;
- 9-10 ani: 900 m;
- 11-12 ani: 1.200 m;
- 13-14 ani: 1.800 m.

Înscrierile sunt gratuite și se vor face pe Câmpia Libertății, în ziua evenimentului, între orele 09:00 -11:00. Startul curselor va fi diferențiat, pe categorii de vârstă, începând cu ora 11:00. Copiii pot fi înscriși pe baza carnetului de elev (acolo unde este cazul), de către un adult însoțitor, respectându-se reglementările în vigoare privind contextul pandemiei generate de Covid-19.

În jurul orei 17:00, ora la care este prevăzură trecerea Turului Ciclist al Sibiului în Blaj, toți participanții sunt invitați în Piața 1848, pentru a asista la momentul în care cicliștii profesioniști își vor face apariția la Blaj. Ei se vor întoarce apoi pe Câmpia Libertății, unde, de la ora 18:00, va avea loc premierea câștigătorilor curselor KIDS RACE. Toți copiii participanți și câștigătorii categoriilor vor fi recompensați de către partenerii și sponsorii evenimentului.

Turul Ciclist Al Sibiului se desfășoară în perioada 3-6 iulie, iar etapa a treia (ultima) trece și prin municipiul Blaj, unde revine după patru ani. Este vorba despre o etapă care se va desfășura marți, 6 iulie, pe un traseu de 226 de kilometri, pe ruta Sibiu - Mediaș - Blaj - Sibiu. Ora estimată pentru trecerea Turului Ciclist al Sibiului prin municipiul Blaj este 17:45, când va avea loc un sprint intermediar în centrul orașului.

Campanie umanitară pentru o fetiță de 9 ani

Ca de obicei, ACS Running&Cycling Club Blaj leagă majoritatea evenimentelor sportive pe care le organizează de diferite cazuri umanitare, din dorința de a veni în sprijinul celor mai puțin norocoși sau celor greu încercați de soartă. Marți, prin intermediul evenimentului KIDS RACE, organizatorii încearcă să ofere o rază de speranță unui copil. Este vorba despre o fetiță de 9 ani, SIN ILARIA MARIA, care provine dintr-o familie biparentală. Venitul este asigurat doar de tată, care este angajat al Serviciului Public Blaj. Ea mai are o surioară de 5 ani. Ilaria a avut probleme de la naștere, dar doar recent a fost diagnosticată cu epilepsie, având zilnic manifestări critice cerebrale. De asemenea, Ilaria, are o dezvoltare cognitivă ușor întârziată, iar din luna mai a obținut un certificat de orientare scolară.

Având în vedere că doar tatăl este angajat, iar familia are posibilități financiare la limita subzistenței, tratamentul zilnic (Petinimid 250 mg - medicament caee nu se compensează), terapiile (terapie ocupațională, logopedie, kinetoterapie ) și celelalte investigații suplimentare nu pot fi susținute financiar de către părinți.

Cei care doresc să ofere o mână de ajutor, pot face donații fie în contul deschis la BancaTransilvania, Cont IBAN - SIN ILIE RO72BTRLRONCRT0559894001, fie în ziua concursului, pe Câmpia Libertății, într-o urnă, la masa de înscriere.

05.07.2021.