Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Mesaj PF Cardinal Lucian: „acum, mai mult ca oricând, este timpul rugăciunii”

Instituirea stării de urgență în România în vederea combaterii epidemiei cu COVID - 19 este o expresie a responsabilității și a preocupării autorităților față de sănătatea cetățenilor României, iar Biserica Greco-Catolică face apel la fiii săi, laici și clerici, să nu-și piardă pacea sufletului și să trăiască această încercare în unire cu Mântuitorul nostru Isus Hristos, se arată în Mesajul PF Cardinal Lucian, publicat marți, 17 martie. Biserica le transmite un mesaj de susținere celor din Diaspora, își exprimă recunoștința față de instituțiile și persoanele implicate în lupta împotriva epidemiei și îi invită pe toți credincioșii săi să își unească rugăciunile pentru sănătatea celor angajați în această luptă, pentru vindecarea bolnavilor și pentru ocrotirea fiecăruia dintre noi.

Cardinalul Lucian Mureșan spune că „acum, mai mult ca oricând, este timpul rugăciunii”, în ciuda faptului că, din cauza măsurilor luate de autorități, credincioșii nu se mai pot întâlni, în număr mare, la celebrările liturgice din biserici. „Biserica noastră, trecută prin anii prigoanei comuniste, știe ce înseamnă să transforme casele și familiile în locuri privilegiate ale prezenței lui Dumnezeu! Vom face la fel și acum, urmărind binele nostru și al semenilor! Știu cât de mult vă doriți să participați la Sfânta Liturghie, dar vă spun că Biserica vă poartă în inimă iar preoții se roagă pentru fiecare dintre dumneavoastră”.

Rugăciunile și gândurile tuturor se îndreaptă înspre credincioșii români din diasporă, în mod deosebit spre cei din Italia, care împreună cu preoții care îi asistă spiritual înfruntă dificultăți mai mari decât în țară. „Pe plan sufletesc distanțele sunt anulate de dragoste și de aceea vă spunem că nu sunteți singuri, ci sunteți îmbrățișați de Biserica de acasă, care, prin mijlocirea Maicii Sfinte și a Fericiților Episcopi Greco-Catolici martiri, vă însoțește și vă poartă cu afecțiune în rugăciune. În Isus Hristos, inima lui Dumnezeu bate omenește și rezonează intim cu zbuciumul fiecăruia dintre noi. Iubirea Sa ne dă încredere iar harul dumnezeiesc ne susține pe drumul Postului Mare către Sărbătoarea Învierii! Să nu ne temem! Să arătăm lumii care este demnitatea și statura creștinului autentic”, afirmă PF Cardinal Lucian.

Nu în ultimul rând, Biserica Greco-Catolică își exprimă recunoștința față de toate instituțiile și persoanele implicate în lupta împotriva epidemiei din sistemul medical, administrativ și din Ministerul Afacerilor de Interne, care „ne oferă o eroică mărturie despre ce însemnă solidaritatea și iubirea aproapelui. Invocăm asupra lor și asupra familiilor lor binecuvântarea lui Dumnezeu! Îi invităm pe toți preoții, călugării și călugărițele din sfintelor noastre mănăstiri și pe credincioși Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică să își unească rugăciunile pentru sănătatea celor angajați în această luptă, pentru vindecarea bolnavilor și pentru ocrotirea fiecăruia dintre noi”, se mai arată în Mesajul PF Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Nicu Goga

17.03.2020.