Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Mesajul ”Urbi et Orbi” al Papei Francisc la sărbătoarea Paștelui Romano-Catolic 2021

Rănile lui Isus înviat reprezintă sigiliul peren al iubirii sale pentru noi, se arată în tradiționalul mesaj pascal ”Urbi et Orbi” al Papei Francisc din prima duminică a Paștelul Romano-Catolic. Duminică, 4 aprilie 2021, Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie a Paștelui în bazilica Sfântul Petru, iar la finalul celebrării a transmis tradiționalul mesaj pascal ”Urbi et Orbi”, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare.

„Isus, cel răstignit, a înviat, iar rănile lui Isus cel înviat sunt sigiliul peren al iubirii sale pentru noi. Oricine suferă o grea încercare, în trup și în spirit, poate găsi refugiu în aceste răni, poate primi prin intermediul lor harul speranței care nu dezamăgește”.

Este un fragment din mesajul pascal al papei Francisc, transmis ”Urbi et Orbi” – ”Cetății și Lumii” – duminică, 4 aprilie 2021, solemnitatea Învierii Domnului Nostru Isus Cristos. În contextul restricțiilor sanitare, papa a celebrat în bazilica San Pietro Vigilia Pascală din Noaptea de Paști, iar duminică, la ora Romei 10.00, Sfânta Liturghie a Paștelui. La finalul mesajului pascal, prezentat în fața Altarului Catedrei Sfântului Petru din bazilica vaticană, papa a invocat binecuvântarea apostolică, însoțită de darul indulgenței plenare.

În contextul în care, pentru al doilea an consecutiv, Sărbătorile Pascale au loc în plină pandemie de coronavirus, Sfântul Părinte afirmă că „Cristos înviat este speranță pentru cei care suferă încă din cauza pandemiei, pentru cei bolnavi și pentru cei care au pierdut o persoană dragă. Domnul să le dea întărire și să susțină eforturile medicilor și asistenților medicali. Toți, mai ales persoanele mai fragile, au nevoie de asistență și au dreptul să aibă acces la curele necesare. Acest lucru este mai evident în acest timp în care suntem chemați cu toții să combatem pandemia și vaccinurile constituie un instrument esențial pentru această luptă. În spiritul unui ”internaționalism al vaccinurilor”, îndemn, de aceea, întreaga Comunitate internațională la un angajament concertat pentru a depăși întârzierile în privința distribuirii acestora și a favoriza împărțirea lor, mai ales cu țările mai sărace.”

„Cristos înviat este întărire pentru cei care și-au pierdut locul de muncă sau trec prin grave dificultăți economice și sunt lipsiți de o tutelă socială adecvată. Domnul să inspire acțiunea autorităților publice pentru ca tuturor, mai ales familiilor mai nevoiașe, să li se ofere ajutoarele necesare unei întrețineri adecvate. Pandemia a mărit, din nefericire, de o manieră dramatică numărul celor săraci și disperarea a mii de persoane,” se mai arată, printre altele, în mesajul pascal ”Urbi et Orbi” al Papei Francisc, din prima duminică a Paștelul Romano-Catolic, conform Vatican News.

Mesajul ”Urbi et Orbi” al Papei Francisc, integral, AICI

04.04.2021.