Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Municipiul Blaj a ieșit din „scenariul roșu” - restaurantele pot fi deschise la interior la maximum 30% din capacitate

Municipiul Blaj a ieșit din „scenariul roșu”, după ce incidența cazurilor active de coronavirus a scăzut, sâmbătă, la 2,89 cazuri active la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că au fost ridicate mai multe restricții, odată cu trecerea în „scenariul galben”. De astăzi, activitatea restaurantelor și cafenelelor este permisă în interiorul clădirii fără a depăși 30% din capacitatea spațiului, pentru prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice sau nealcoolice.

De asemenea, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și a altor unități de cazare se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea spațiului. Aceeași măsură este valabilă și în cazul sălilor de jocuri de noroc. În schimb, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

În continuare este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), atât în spații deschise, cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, corturi de evenimente, etc.). Rămâne interzisă și deplasarea în interiorul localității pentru grupurile pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Restricțiile pe timp de noapte rămân în vigoare, fiind valabile la nivel național, iar purtarea măștilor este obligatorie atât în spațiile publice închise, cât și deschise. Cursurile unităților de învățământ se desfășoară în sistem online până cel puțin la data de 23 decembrie, conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Nicu Goga

Foto: Andrei Stânea

13.12.2020.