Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Oficial: Blajul reintră în „scenariul roșu” de vineri - restaurantele se închid la interior

Municipiul Blaj va reintra, începând de vineri, 18 decembrie, în „scenariul roșu”, după ce incidența cazurilor active de coronavirus a depășit, în ultimele două zile, 3 cazuri active la mia de locuitori. După cinci zile în care s-a aflat în „scenariul galben”, Blajul va reveni la restricțiile impuse de „scenariul roșu”. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a emis, joi după amiază, Hotărârea nr. 94, valabilă pe raza unităților administrativ-teritoriale Blaj, Sebeș, Bistra, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Gârbova, Lunca Mureșului, Rimetea, Unirea și Vințu de Jos, începând de vineri, ora 00:00.

Asta înseamnă că activitatea restaurantelor și cafenelelor nu va mai fi permisă în interiorul clădirii. De asemenea, este interzisă activitatea sălilor de jocuri de noroc, precum și activitatea în baruri, cluburi și discoteci. În schimb, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. În continuare este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), atât în spații deschise, cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, corturi de evenimente, etc.). Rămâne interzisă și deplasarea în interiorul localității pentru grupurile pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. Restricțiile pe timp de noapte rămân în vigoare, fiind valabile la nivel național, iar purtarea măștilor este obligatorie atât în spațiile publice închise, cât și deschise. Cursurile unităților de învățământ se desfășoară în sistem online până cel puțin la data de 23 decembrie, conform hotărârârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Incidența cazurilor active de Covid-19 a ajuns, joi, la 3,27 cazuri la mia de locuitori, în Blaj. În perioada 3 - 16 decembrie, în municipiul Blaj erau 68 de cazuri active de coronavirus. În ultimele 24 de ore, în municipiul nostru au fost raportate 7 noi infecții cu coronavirus. Alte două cazuri a fost anunțate în comuna Jidvei.

În comunele din zona Blajului, incidența cazurilor de coronavirus este următoarea: Bucerdea Grânoasă - 1 caz (0,44), Cenade - 3 cazuri (2,94), Cergău - 2 cazuri (1,23), Cetatea de Baltă - 7 cazuri (2,27), Crăciunelu de Jos - 5 cazuri (2,33), Jidvei - 7 cazuri (1,31), Sâncel - 10 cazuri (3,82), Șona - 14 cazuri (3,19) și Valea Lungă - 14 cazuri (4,39).

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost raportate 87 de noi infectări, din 646 de teste efectuate. Cele mai multe au fost raportate la Alba Iulia (35) și Aiud (11). De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 11.602 cazuri de coronavirus. 9.795 de persoane s-au vindecat, iar 302 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 135.906, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

Nicu Goga

17.12.2020.