Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Oficial: Municipiul Blaj iese, la noapte, din carantină

De data asta e sigur! Municipiul Blaj iese din carantină marți, 8 decembrie, ora 00:00. Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Alba a decis să nu prelungească această măsură pentru localitățile Blaj, Cugir și Ciugud, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INPS) a avizat favorabil propunerile Direcției de Sănătate Publică Alba în acest sens, în urma scăderii incidenței cazurilor de coronavirus.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a declarat, luni după amiază, că INSP a respins propunerea de ridicare a carantinei în municipiul Alba Iulia, unde incidența cazurilor se menține ridicată, astfel încât măsura carantinării orașului reședință de județ se va menține pentru încă șapte zile, cu posibilitatea unei revizuiri a situației în următoarele zile, imediat după ce rata de infectare va scădea. De asemenea se va propune ridicarea carantinării comunei Vințu de Jos.


Chiar dacă municipiul Blaj va ieși marți din carantină, și nu va mai fi nevoie de declarații pe propria răspundere pe timp de zi, vor rămâne în vigoare măsurile anterioare deciziei de carantinare, precum purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate spațiile publice deschise și închise (inclusiv pe stradă), deplasarea în grupuri de maximum șase persoane care nu fac parte din aceeași familie sau restricționarea circulației pe timp de noapte, care va fi permisă doar pentru deplasarea la locul de muncă sau pentru urgențe, caz în care sunt necesare documente justificative, precum legitimații și adeverințe de la locul de muncă sau declarații pe propria răspundere.

La Blaj, incidența cazurilor active de coronavirus a scăzut considerabil și a ajuns, luni, la 5,48 cazuri la mia de locuitori. În perioada 23 noiembrie - 6 decembrie, în municipiul Blaj se înregistrau 114 cazuri active de Covid-19. Pe 15 noiembrie, în ziua în care a fost emisă decizia de carantinare a municipiului Blaj, incidența cazurilor de Covid-19 era în oraș de 10,68 cazuri active la mia de locuitori, iar pe 30 noiembrie, când această măsură a fost prelungită cu încă șapte zile, incidența era de 10,01 cazuri active la mia de locuitori. Luni, la Blaj, au fost raportate două noi cazuri de infecție cu coronavirus, după ce duminică au mai fost înregistrate patru noi cazuri.

Nicu Goga

07.12.2020.