Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ploi torențiale la Blaj: copaci doborâți, subsoluri inundate, străzi colmatate

Zeci de gospodării din municipiul Blaj au fost inundate în urma precipitațiilor căzute duminică seara în municipiul Blaj. Într-un interval de numai 30 de minute, între orele 21:50 - 22:20, s-au înregistrat 34 l/mp. Furtuna de duminică seara a doborât doi copaci pe carosabil, pompierii intervenind pentru îndepărtarea acestora.

Pompierii blăjeni au intervenit pentru evacuarea apei din subsoluri sau garaje de pe străzile Tudor Vladimirescu, Petofi Șandor, C.A. Rosetti, Iuliu Maniu, Barbu Lăutaru, Iacob Mureșianu, Alexandru Borza, Andrei Șaguna și pentru decolmatarea străzii Mihail Kogălniceanu. Anterior, sâmbătă după amiază, Garda de Intervenție Blaj și SVSU Blaj au acționat pentru evacuarea apei din două gospodării.


Sâmbătă și duminică au căzut precipitații abundente pe teritoriul județului Alba, mai însemnate cantitativ pe teritoriul localităților Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Bucerdea Grânoasă, Vințu de Jos, Oarda, Ocna Mureș, care au generat acumulări rapide de apă, scurgeri de pe versanți și creșterea rapidă a văilor, producând inundații, a informat ISU Alba.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsoluri, decolmatarea mai multor străzi, îndepărtarea stâlpilor de electricitate și a copacilor căzuți în mai multe localități ale județului, a acoperișurilor și tencuielilor desprinse de pe case și blocuri de locuințe, precum și a aluviunilor aduse de ape de pe versanți.

Meteorologii avertizează că urmează încă o săptămână cu ploi și furtuni. Astfel, până duminică, 21 iunie, în județul Alba va ploua aproape în fiecare zi, menținându-se riscul de inundații și alte fenomene asociate.

Nicu Goga

15.06.2020.