Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Proiect de schimb interșcolar Erasmus+ câștigat de Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj se află pe lista instituțiilor de învățământ care au câștigat proiectul de parteneriat strategic „Human Rights and Citizenship” în domeniul educației școlare Erasmus +. Instituția de învățământ din Blaj va participa, în calitate de partener, alături de alte patru unități școlare din Turcia, Grecia, Italia și Polonia, la acțiunile acestui proiect, grupul țintă al programului fiind format din elevi cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani și cadre didactice de la școala blăjeană.

Proiectul se va derula în perioada 1 septembrie 2018 - 30 august 2020 și are ca obiectiv principal schimbul de bune practici referitoare la drepturile omului și ale copilului. „Îmbunătățirea comunicării și a colaborării între elevi, profesori, elevi și profesori, creșterea motivației învățării, dezvoltarea conștiinței culturale, crearea unei culturi cetățenești și a dreptului omului sunt doar câteva din rezultatele pe care ni le propunem sa le obținem după implementarea acestui proiect internațional”, informează purtătorul de cuvânt al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj, Prof. Mona-Carmen Cârnaț.

Echipa de proiect de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj va desfășura în luna decembrie a acestui an o vizită pregătitoare în Turcia, unde, alături de celelalte școli implicate, se va stabili agenda de lucru, calendarul activităților și responsabilitățile fiecărui partener.

În cadrul acțiunilor de mobilitate în țările partenere, câte cinci elevi și doi profesori din instituția de învățământ blăjeană vor participa la activitățile proiectului, după cum urmează: în luna mai 2019 în Polonia, în luna octombrie 2019 în România, în luna februarie 2020 în Italia și în luna mai 2020 în Grecia.

În luna martie 2018 Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, condusă de director prof. dr. Alina Maria Dulău și dir. adj. prof. înv. primar Mirela Bălău, a depus candidatura pentru un proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare, Erasmus +. În 4 septembrie 2018, ANPCDEFP a publicat lista instituțiilor beneficiare din România, finanțate în cadrul acestei acțiuni. Este al doilea proiect Erasmus câștigat de instituția școlară blăjeană în Anul Centenar 2018, se mai arată în comunicatul Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj.

Nicu Goga

18.09.2018.