Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ştiri

 • Blaj: 19 noi cazuri de Covid-19, incidență de 2,74 - miercuri, 20 octombrie

  Miercuri au fost raportate 19 noi cazuri de Covid-19 în municipiul Blaj, conform datelor anunțate de Direcția de Sănătate Publică Alba. Cu 57 de cazuri active înregistrate în perioada 7-20 octombrie, municipiul Blaj a ajuns la o rată de infectare de 2,74 cazuri active la mia de locuitori. În comunele din zona Blajului au fost anunțate trei cazuri noi, două la Valea Lungă și unul la Bucerdea Grânoasă.
 • Record de infectări la Blaj: 11 cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore

  Municipiul Blaj a înregistrat marți, 20 octombrie, 11 cazuri de coronavirus, cel mai mare număr de cazuri raportat într-o singură zi, de la începutul pandemiei. Cu 42 de cazuri de coronavirus, raportate în perioada 6-19 octombrie, municipiul Blaj a ajuns, marți, la cea mai mare incidență a cazurilor active la mia de locuitori de până acum: 2,02. Luni, Blajul înregistra o incidență de 1,73 cazuri active la mia de locuitori (36 de cazuri active), dar este de așteptat ca aceasta să crească miercuri, în contextul numărului de cazuri raportate marți.
 • Blaj: Trei noi cazuri de Covid-19 în ultimele trei zile; incidență a cazurilor active de peste 1,7

  Zece noi cazuri de coronavirus au fost raportate în municipiul Blaj în ultimele trei zile. Patru cazuri au fost anunțate sâmbătă, trei duminică, iar alte trei noi infectări au fost confirmate luni, 19 octombrie, potrivit datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Alba. Cu 36 de cazuri de coronavirus, înregistrate în perioada 5-18 octombrie, municipiul Blaj are, la ultima raportare, cea de luni, făcută de Direcția de Sănătate Publică Alba, o incidență de 1,73 cazuri active la mia de locuitori, în creștere constantă față de zilele precedente.
 • 23-24 octombrie: acțiune de colectare a deșeurilor electrice pe raza municipiului Blaj

  Vineri, 23 octombrie și sâmbătă, 24 octombrie, între orele 9:00 și 17:00, pe raza municipiului Blaj și a localităților aparținătoare va avea loc o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la populație. Colectarea va fi efectuată de o firmă specializată din Alba Iulia și se va desfășura la domiciliul celor care vor solicita acest lucru.
 • Blaj: două noi cazuri de Covid-19 raportate vineri; incidența urcă la 1,64 (34 cazuri active)

  Două noi cazuri de coronavirus au fost raportate vineri, 16 octombrie, în municipiul Blaj. Alte trei cazuri au fost confirmate în comunele din zona Blajului, două la Valea Lungă și unul la Crăciunelu de Jos. Cu 34 de cazuri înregistrate în perioada 2-15 octombrie, municipiul Blaj are o incidență de 1,64 cazuri active la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă, când aceasta a fost de 1,60. În comunele din zona Blajului, doar Cergău Mare a depășit incidența de 1, cele două cazuri raportate joi ducând această valoare la 1,24.
 • Blaj: trei noi cazuri de Covid-19, raportate joi; incidența cazurilor active urcă la 1,60

  Trei noi cazuri de coronavirus au fost raportate joi, 15 octombrie, în municipiul Blaj. Alte trei cazuri au fost confirmate în comunele din zona Blajului, două la Cergău și unul la Șona. Cu 33 de cazuri active la mia de locuitori, înregistrate în ultimele 14 zile, municipiul Blaj a înregistrat joi o incidență de 1,60, în creștere față de ziua precedentă, când aceasta a fost de 1,45. În comunele din zona Blajului, doar Cergău Mare a depășit incidența de 1, cele două cazuri raportate joi ducând această valoare la 1,24.
 • Blaj: Încă 4 noi cazuri de Covid-19; incidența urcă la 1,45 (30 cazuri active)

  Încă 4 noi cazuri de coronavirus au fost raportate la Blaj în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie. 30 de cazuri de infecție cu Covid-19 s-au înregistrat la Blaj, în perioada 30 septembrie - 13 octombrie, conform statisticii prezentate de Direcția de Sănătate Publică Alba. Incidența la mia de locuitori a urcat, la Blaj, la 1,45 și reprezintă cea mai mare înregistrată de la începutul pandemiei. Toate instituțiile de învățământ din oraș rămân în scenariul galben, hibrid, al desfășurării activității.
 • Suspiciune de pestă porcină africană la Pănade

  Laboratorul Sanitar Veterinar și Siguranța Alimentelor Alba a emis Buletinul de analiza cu nr. 1300/13.10.2020 privind suspiciunea de pestă porcina africană (PPA) la un porc domestic, dintr-o gospodărie proprietate privată, din localitatea Panade, ca urmare a detecţiei de genom PPA. Proba a fost expediata la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București pentru confirmare/infirmare. În exploatație au existat doua suine neidentificate moarte.
 • Caritas Blaj: 60 de persoane vârstnice primesc ajutor prin intermediul Fundației Regale Margareta a României

  În contextul izolării sociale determinate de pandemia de coronavirus, seniorii din 4 localități urbane și rurale din județele Sibiu și Alba (Sibiu, Blaj, Cenade și Bucerdea Grânoasă), beneficiari ai Centrelor de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu din cadrul Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, primesc ajutor prin „Fondul pentru Vârstnici” al Fundației Regale Margareta a României. Izolarea socială înseamnă pentru aceștia singurătate și lipsa accesului la servicii, ei având nevoie de diverse tipuri de ajutor pentru a face față noilor provocări. De asemenea, Proiectul „Generații”, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Hochland România, din care face parte și „Centrul de zi pentru copii” Cenade din cadrul Asociației Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj, a fost premiat la Gala Societății Civile și continuă cu o nouă ediție. „Centrul de zi pentru copii” Cenade din cadrul Asociatiei Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj oferă oportunități de voluntariat pentru seniorii din comuna Cenade si localitatile din imprejurimi prin proiectul „Generații”, câștigător al premiului I la Gala Societății Civile 2020, la categoria „Proiecte și campanii de voluntariat”. Ne bucurăm să facem parte din acest proiect în anul școlar 2020-2021.”
 • Sistemul performant de supraveghere video, pus în funcțiune la Blaj

  Primul modul de 32 de camere video a fost deja implementat în municipiul Blaj, care beneficiază, din luna septembrie, de unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din țară. Cele 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluție, de la Full HD până la 4K au fost montate în mai multe zone ale orașului. Implementarea sistemului performant de supraveghere video pe raza municipiului Blaj va continua prin instalarea altor trei module, tot de câte 32 de camere, care vor fi puse în funcțiune începând din primăvara anului viitor. La finalul acestui proiect, Blajul va avea un sistem complet de 128 de camere video de cea mai înaltă rezoluție.
 • Fratele Mihai din Prilog,călugărul care „vedea” prin oameni, ar fi împlinit 96 de ani

  Marți, 13 octombrie 2020, la 96 de ani de la nașterea fratelui Mihai Neamțu, Episcopul Cristian Crișan, Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala Blajului, în prezența Postulatorului Cauzei de beatificare și canonizare a fratelui Mihai, Pr. Cristian Barta, și a altor confrați preoți, încredințându-i lui Dumnezeu bunul mers al Cauzei.
 • Blaj: Patru noi cazuri de coronavirus, raportate marți, 13 octombrie

  Patru noi cazuri de Covid-19 au fost raportate în municipiul Blaj în cursul zilei de marți, 13 octombrie. Tot marți, în zona Blajului au fost raportate alte trei cazuri de coronavirus, câte unul în comunele Sâncel, Șona și Roșia de Secaș.
 • Blaj: două cazuri de Covid-19 raportate în ultimele trei zile; incidența rămâne la 1.02

  Două noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate în municipiul Blaj în ultimele trei zile. Un caz a fost confirmat sâmbătă, iar un altul a fost anunțat luni. După ce duminică incidența cazurilor active la mia de locuitori raportate într-un interval de 14 zile a coborât la 0.97, luni aceasta a urcat din nou la 1.02, în municipiul nostru fiind active 21 de cazuri de Covid-19, conform datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Alba.
 • Blaj: scade incidența cazurilor active de Covid-19; niciun caz nou raportat vineri

  Incidența cazurilor active de coronavirus la mia de locuitori în municipiul Blaj a scăzut vineri la 1.02, după două zile în care s-a aflat pe un trend ascendent. Vineri, conform informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică Alba, la Blaj erau 21 de cazuri active înregistrate în ultimele 14 zile, față de 26 raportate joi (incidență 1.26) și 22 înregistrate miercuri (incidență 1.07). În ultimele 24 de ore, în municipiul Blaj nu au mai fost raportate noi infectări cu coronavirus.
 • Donaţie de echipamente de protecţie şi dezinfectanţi din partea Crucii Roşii pentru Spitalul Municipal Blaj

  Filiala de Cruce Roşie Alba a donat Spitalulului Municipal Blaj o cantitate însemnată de materiale, în valoare de 51.054 lei. Materialele au constat în măşti FFP2, FFP3, 3PLY, mănuşi, combinezoane, viziere, dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe, precum şi alte produse, toate având menirea de a fi utilizate în activitatea personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar, implicat în triajul, diagnosticarea, tratarea şi îngrijirea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
 • Blaj: alte 3 cazuri de coronavirus, confirmate joi, 8 octombrie

  În județul Alba, joi a fost depășit, pentru a doua zi consecutiv, numărul de 100 de cazuri noi de coronavirus, raportate în 24 de ore. Au fost confirmate alte 102 cazuri noi de coronavirus. Dintre acestea, 3 au fost raportate în municipiul Blaj, iar unul în comuna Jidvei. La Blaj, incidența cazurilor active de Covid-19 a ajuns joi la 1,26 cazuri la mia de locuitori, după ce Direcția de Sănătate Publică Alba a comunicat faptul că erau 26 de cazuri active înregistrate în ultimele 14 zile.
 • Blaj: toate unitățile de învățământ din oraș, în scenariul GALBEN; purtarea măștii de protecție obligatorie în spațiile publice

  Toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Blaj au intrat în scenariul galben, hibrid, în ceea ce privește desfășurarea activității, începând de joi, 8 octombrie 2020. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat a această hotărâre miercuri seară, pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate cuprinse între 1 și 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. La Blaj, incidența cazurilor active de Covid-19 a ajuns la 1,07 la mia de locuitori, după ce Direcția de Sănătate Publică Alba a comunicat faptul că miercuri erau 22 de cazuri active înregistrate în ultimele 14 zile.
 • Blaj: Gheorghe Valentin Rotar și PNL, victorii zdrobitoare la alegerile locale

  Gheorghe Valentin Rotar (PNL) a obținut un nou mandat de primar al municipiului Blaj, al patrulea la rând, după ce a câștigat alegerile locale cu 78,9% din voturile valabil exprimate. Partidul Național Liberal a obținut o majoritate confortabilă în Consiliul Local Blaj, grație celor 68,02% din voturi. Componența Consiliului Local Blaj va fi următoarea: PNL - 15 consilieri, PSD - 2 consilieri și ALDE - 2 consilieri. La Blaj, PNL a dominat alegerile și la Consiliul Județean, blăjenii votând pentru Ion Dumitrel în proporție de 74% și pentru echipa de consilieri județeni ai PNL-ului în proporție de 67,6%. La alegerile de duminică, la Blaj au votat 7.160 de locuitori, rata de participare fiind de 42,30%.
 • PNL pierde la Valea Lungă, dar câștigă celelalte primării din zona Blajului

  PNL continuă să aibă majoritatea mandatelor de primar în comunele din zona Blajului. Singura excepție o reprezintă comuna Valea Lungă, acolo unde candidatul AUR, Dan Aldea, l-a învins pe primarul în funcție, Vasile Pușcă (PNL). În rest, locuitorii comunelor de pe Târnave au optat pentru continuitate, mergând pe mâna primarilor liberali Ioan Aldea (Bucerdea Grânoasă), Ilie Neamțu (Cenade), Lenuța Aldea (Cergău Mare), Constantin Comandaru (Cetatea de Baltă), Lenuța Bubur (Crăciunelu de Jos), Alin Trif (Jidvei), Ilie Frățilă (Sâncel) și Florin Mărginean (Șona).