Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Sistemul performant de supraveghere video, pus în funcțiune la Blaj

Primul modul de 32 de camere video a fost deja implementat în municipiul Blaj, care beneficiază, din luna septembrie, de unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din țară. Cele 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluție, de la Full HD până la 4K au fost montate în mai multe zone ale orașului.

Patru dintre acestea au fost instalate la intrările în municipiul Blaj și pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul. Cele patru camere video sunt amplasate la intrările în oraș dinspre Alba Iulia, Târnăveni și Mediaș și în zona Podului Veza, de peste râul Târnava Mare,

Celelalte 28 de camere de supraveghere au fost instalate în următoarele zone: Pasarela pietonală peste râul Târnava Mare, Biserica Ortodoxă „Sfânta Maria” (zona Gării), intersecție zona Lidl, sens giratoriu Bloc Turn, intrare Parc „Avram Iancu”, sens giratoriu Hotel Târnavele, Podul Minciunilor, zona Păcii - Plopilor - Târg Animale, zona Cimitir strada Eroilor, zona Penny, capela cartier Barbu Lăutaru, intersecția străzii Păcii cu strada Merilor, zona Cimitir Ciufud - ieșire strada Merilor, bariera CF Câmpul Libertății, intersecția străzilor Alexandru Borza - Livezii - Sălciilor, zona ieșire Blaj spre Pădurea Cărbunari, intersecția străzilor Alexandru Borza - Eftimie Murgu.

Imaginile sunt conectate la un sistem centralizat amplasat în clădirea Primăriei Blaj. Printre efectele pe care amplasarea sistemului performant de supraveghere video le urmărește se află monitorizarea traficului rutier, reducerea gradului infracțional și creșterea capacității de intervenție pentru autorități.

Implementarea sistemului performant de supraveghere video pe raza municipiului Blaj va continua prin instalarea altor trei module, tot de câte 32 de camere, care vor fi puse în funcțiune începând din primăvara anului viitor. La finalul acestui proiect, Blajul va avea un sistem complet de 128 de camere video de cea mai înaltă rezoluție.

„Prin acest nou sistem de supraveghere video va crește siguranța și confortul locuitorilor și vom putea preveni și mai eficient abaterile de la normele de conviețuire socială de pe raza municipiului. Blajul va avea, astfel, unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din România, conform standardelor orașului european pe care ni-l dorim cu toții”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

14.10.2020.