Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Vineri, 12 februarie: alegerea delegatului sătesc de la Petrisat în Consiliul Local Blaj

Locuitorii satului Petrisat sunt invitați vineri, 12 februarie 2021, la Căminul Cultural din localitate, să-și aleagă reprezentantul în Consiliul Local al Municipiului Blaj. Adunarea sătească a fost covocată în condițiile în care în actualul legislativ local nu există un reprezentant al Petrisatului care să fi fost ales pe listele unui partid politic sau prin vot nominal la alegerile locale din 2020.

Reprezentantul satului Petrisat, localitate aparținătoare a Blajului, în Consiliul Local Blaj nu va avea drept de vot în acest for, nu va primi renumerație și nu va putea iniția proiecte de hotărâre. În schimb, va avea misiunea să informeze cetățenii din localitatea pe care o reprezintă și va putea face propuneri în numele acestora.

Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenţi la această adunare, consemnată într-un proces-verbal care se prezintă în prima şedinţă a Consiliului Local. La adunarea sătească pot participa toţi cetăţenii cu drept de vot din Petrisat, se arată în anunțul Primăriei Blaj, care precizează că adunarea sătească de la Petrisat va avea loc cu respectarea tuturor condiţionalităţilor şi restricţiilor sanitare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.

„UAT Blaj – Municipiul Blaj, cu sediul în Blaj, Piaţa 1848, nr. 16, judeţul Alba, în baza HCL Blaj nr. 163/11.12.2020, anunţă organizarea la Petrisat – în Căminul Cultural, în data de vineri, 12. februarie 2021, ora17:00, a Adunării Săteşti pentru Alegerea Delegatului sătesc de la Petrisat.Potrivii prevederilor legale – art. 142 alin (3) din OUG,nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare :“Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenţi la această adunare, consemnată într-un proces-verbal care se prezintă în prima şedinţă a Consiliului Local.

La adunarea sătească pot participa toţi cetăţenii cu drept de vot din Petrisat. “În baza HCL Blaj nr.163/11.12.2020, Primarul municipiului Blaj este împuternicit să ducă la îndeplinire această hotărâre şi să stabilească măsurile organizatorice ce se impun pentru desfăşurarea în bune condiţiuni, cu respectarea prevederilor legale, a adunării săteşti de la Petrisat. Având în vedere că, în prezent, la Blaj, situaţia epidemiologică privind pandemia cu COVID-19 este mult îmbunătăţită faţă de luna decembrie 2020, când s-a adoptat HCL Blaj nr. 163/11.12.2020, facem precizarea că adunarea sătească de la Petrisat va avea loc cu respectarea tuturor condiţionalităţilor şi restricţiilor sanitare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2”,
se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Blaj.

29.01.2021.