Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Blaj

Miercuri, 15 ianuarie 2020, la Blaj au avut loc mai multe manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, organizate de Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană” Blaj, Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj și Primăria Municipiului Blaj.

Cei 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu au fost marcați la Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană”. Astfel, sub egida „Eminesciana” a fost vernisată o expoziție de carte dedicată poetului național, care a fost însoțită muzical, de cântece pe versuri eminesciene. Tot aici, în amintirea marelui poet, a fost organizat un atelier, la care au participat elevi de la mai multe școli blăjene, care au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu și au vorbit despre vizita poetului la Blaj, petrecută în vara anului 1866.

Elevii i-au adus apoi un omagiu poetului național la statuia acestuia din Piața 1848 (foto), unde au depus coroane de flori.

Tot la Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, au fost prezentate două expoziții: o expoziție grafică a elevului Sebastian Pănăzan (Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj) și o expoziție omagială Augustin Urian.

În cursul după amiezii, de la ora 17:30, la Palatul Cultural Blaj, este programată o expoziție retrospectivă a cunoscutului pictor blăjean Mircea Maximilian Boeriu. Cu această ocazie, organizatorii expun o scrisoare originală semnată de poetul național Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 170 de ani.

15.01.2020.