AC „Mica Romă” Blaj, campioană europeană, pentru al doilea an consecutiv la Cupa Europei la Cros, categoria Under 20

Performanță de excepție a atletelor de la AC „Mica Romă” Blaj! Sportivele pregătite de Cristina Man au câștigat și în acest an Cupa Europei la Cros (ECC Cross Country), categoria Under 20, desfășurată duminică, 5 februarie 2023, în Spania, la Oropesa del Mar (Castellon).

Cu o formație compusă doar din trei sportive, Atletic „Club Mica Romă” Blaj a reușit să încheie prima în clasamentul pe echipe. De altfel, atletele pregătite de Cristina Man s-au clasat cel mai bine la individual dintre sportivii români prezenți, poziții care au făcut ca echipa noastră să câștige aurul pe echipe. Astfel, Mihaela Maria Blaga (18 ani, dublă legitimare AC „Mica Romă” Blaj/CSȘ Blaj) s-a clasat pe locul patru, Alexandra Maria Hudea (16 ani, dublă legitimare AC „Mica Romă” Blaj/CSȘ Mediaș) a ocupat locul cinci, în timp ce Iulia Florina Mărginean (18 ani, dublă legitimare AC „Mica Romă” Blaj/CSȘ Mediaș) a încheiat competiția pe locul șase.

„Este o performanță incredibilă, pe care ne-am dorit-o enorm, un rezultat de aur pentru Blaj, pentru Alba, atletismul autohton și România! O rezultat fantastic al acestor fete minunate, ce merită aprecieri unanime și felicitări pentru ce au realizat, respectiv să li se intoneze Imnul Național iarăși, să-și păstreze medaliile de aur”, a declarat, pentru Ziarul Unirea, Cristina Man, vicepreședintele Federației Române de Atletism.

La ediția 2023 a Cupi Europei la Cros au luat startul 399 de sportivi (207 la masculin și 192 la feminin), din 22 de țări, care au reprezentat 77 de cluburi.

La competiția de la Oropesa del Mar (Castellon), Atletic Club „Mica Romă” Blaj și-a apărat titlul cucerit în 2022, la Oeiras (Portugalia)

Sursa: ziarulunirea.ro

Foto: Cristina Man / Facebook