Bărbat din Valea Lungă, autor al incendiului de vegetație care a distrus un saivan și a omorât peste 400 de ovine

Un bărbat din comuna Valea Lungă a fost reținut de poliție, acesta fiind acuzat că este autorul incendiului de vegetație de miercuri de pe raza comunei, în care au murit peste 400 de oi și miei și au ars un saivan, o construcție de lemn și o cantitate însemnată de nutreț.

Miercuri, 23 martie 2022, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 48 de ani, din comuna Valea Lungă, județul Alba, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

Suspectul este acuzat că, în dimineața zilei de 23 martie, în jurul orei 07:00, a dat foc vegetației uscate de pe o pășune situată în locul denumit „Fața Lodromanului”, de pe raza comunei Valea Lungă. Ulterior, bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice și a lăsat focul nesupravegheat, iar acesta s-a extins la o stână de oi.

În urma incendiului, au murit 200 de oi și 245 de miei și au ars saivanul din lemn și nutrețul depozitat în acesta, valoarea totală a pagubelor fiind de peste 330.000 lei.

Cercetările sunt continuate, informează Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

Apel al ISU Alba pentru renunțarea la curățarea terenurilor prin incendiere

Inspectoratul Județean Alba pentru Situații de Urgență face un apel la cetățenii care îți curăță terenurile agricole și pășunile, cărora le solicită să nu mai folosească focul deschis pentru a realiza această operațiune. Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier.

În ultimele două zile, echipajele operative ale ISU Alba au intervenit pentru stingerea a peste 20 incendii de vegetație uscată, litieră și resturi menajere, în care au ars peste 50 de hectare de vegetație uscată și trei hectare de litieră, două anexe gospodărești și au murit 400 de ovine aflate într-un saivan.

ISU Alba atrage atenția că aceste intervenții presupun, din partea subunităților de pompieri, un consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale.

 

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *