Bilanț oficial: Running&Cycling Club Blaj a strâns 50.048 de lei la ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj a anunțat sumele finale strânse de alergătorii săi la ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră, desfășurat la începutul lunii septembrie în stațiunea Mamaia. Cele două echipe Running&Cycling Club Blaj au adunat, pentru cauzele umanitare, 50.048 de lei, bani care au fost direcționați astfel: 15.666 lei pentru Centrul de Autism Marea Neagră, 20.000 de lei pentru familia Kovacs din Bucerdea Grânoasă (părinții lui Filip), 3.000 de lei pentru Serviciul de Ajutor Maltez – Filiala Blaj, 2.000 lei pentru copiii cu autism de la Asociația „Sfântul Casian” Mediaș, în timp ce 7.282 de lei vor fi folosiți pentru susținerea proiectelor viitoare.

La ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră, Running&Cycling Club Blaj a participat cu două echipe, cu un total de 24 de alergători, cu rezultate deosebite în ceea ce privește atât clasamentul kilometrilor licitați, cât și al celor alergați. Cu 2.727 km licitați (un kilometru licitat = 10 lei) până în ziua evenimentului, echipa Running 1 a ocupat primul loc în clasamentul kilometrilor licitați, în timp ce echipa Running 2, cu 1.815 km licitați, a ocupat poziția a șasea. Chiar dacă ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră a avut ca principal obiectiv cauzele umanitare pentru care s-a alergat, organizatorii au alcătuit și clasamente în ceea ce privește distanțele alergate, timp de 24 de ore, de cele 68 de echipe participante. Astfel, echipa Running 1 s-a clasat pe locul 6 (1.216 km alergați), în timp ce echipa Running 2 a terminat ultramaratonul de la malul Mării Negre pe locul 22 (702 km alergați).

„Transmitem mulțumiri tuturor celor care au susținut participarea noastră la acest eveniment.
Următorul proiect al asociației va fi „Dăruiește speranță”, ce se va desfășura în săptămâna premergătoare Crăciunului, prin care se va oferi un ajutor, constând în alimente, persoanelor vârstnice, copiilor și tuturor familiilor izolate, care locuiesc în cătunele de pe raza comunei Râmeț”, transmite Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj.

Cel mai recent eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj a fost „Crosul Speranței” Blaj, care s-a desfășurat în data de 9 octombrie 2022, ediția din acest an fiind dedicată inaugurării traseului Via Transilvanica, asociația blăjeană fiind cea care s-a ocupat de amenajarea traseului Via Transilvanica în zona Blaj.

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj are ca obiective promovarea activităților fizice în aer liber, în rândul tuturor vârstelor, promovarea valorilor individuale și colective și organizarea de evenimente cultural-sportive în scop caritabil. Printre cele mai cunoscute evenimente și acțiuni umanitare organizate de asociație amintim „Crosul Speranței” Blaj, „Dăruiește speranță”, „Alerg pentru Autism” Blaj, „Kids Race” sau „Drumul scriitorilor (Via Scriptorum)” Blaj.

Despre cele două evenimente puteți citi mai multe accesând linkurile de mai jos:

Duminică, 9 octombrie 2022: „Crosul Speranței” Blaj – Via Transilvanica

Peste 45.000 lei strânși de Running&Cycling Club Blaj la ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră