Blaj, 15-17 noiembrie: trei conferințe sprirituale susținute de Pr. Prof. Don Renzo Lavatori – VIDEO

Pr. Prof. Don Renzo Lavatori, din Roma (Italia), va susține trei conferințe în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” Blaj, în zilele de 15, 16 și 17 noiembrie 2022, cu ocazia începutului Postului Nașterii Domnului. Conferințele vor începe la ora 17:00, în toate cele trei seri, și vor fi urmate de recitaluri de cântece religioase și colinde. Cele trei conferințe vor fi transmise în direct de Radio Blaj TV și Radio Blaj FM, iar linkurile video sunt disponibile mai jos.

Organizatorii celor trei evenimente din Catedrala Blajului sunt Parohia Greco-Catolică Blaj I – Catedrala și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj

 

Program

Marți, 15 noiembrie

– Renzo Lavatori: „Chipul Anticristului în Întâia Epistolă a Sfântului Apostol Ioan”
– Cântece religioase: Soprana Antonia Beteag

Miercuri, 16 noiembrie

– Renzo Lavatori: „Legătura tainică între Maica Domnului și Spiritul Sfânt”
– Colinde: Corul Institutului Teologic Blaj

Joi, 17 noiembrie

– Renzo Lavatori: „Asemănarea creștinului cu Hristos”
– Colinde: Corul Catedralei Arhiepiscopale Majore „Sfânta Treime” Blaj

Traducător: Pr. Protopop Cristian Rus
Moderator: Pr. Prof. Călin-Daniel Pațulea.

Pr. Prof. Don Renzo Lavatori, în vârstă de 84 de ani, a fost hirotonit preot în anul 1964. Laureat în teologie și filozofie, este profesor de dogmatică al Universității Urbaniana din Roma, în cadrul Centrului de Teologie pentru Laici al Vicariatului din Roma și în alte institute ecleziastice. Este profesor invitat al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca.

Dintre numeroasele lucrări editate în limba italiană, în limba română s-au tradus, până acum: „Spiritul Sfânt, darul Tatălui și al Fiului” (2006), „Unul-născut din Tatăl. Isus în misterul filiației sale” (2008), „Dumnezeu și Omul – o întâlnire mântuitoare. Revelație și credință” (2009), „Îngerii” (2010) și „Secvențe din Evanghelia după Luca. Persoane și relații” (2017), ultima tradusă și lansată la Blaj.

Conferințe transmisiuni video