Blaj: Centru de zi pentru persoane vârstnice, de asistență și recuperare, cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu, finanțat prin PNRR

La Blaj va fi construit un Centru de zi de asistență și recuperare, cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu, pentru persoane vârstnice. Primăria Blaj a anunțat că un proiect depus în acest sens a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a proiectului este de peste 7,2 milioane lei, iar investiția va fi suportată integral de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, contribuția de la bugetul local fiind zero. Perioada estimată de implementare a proiectului este septembrie 2023 – iunie 2026.

Centrul va funcționa într-o clădire nou construită, cu parter și etaj, în suprafață desfășurată de 500 de mp, situată pe strada Alexandru Borza, nr. 58. Capacitatea acestuia va fi de 75 de persoane: 50 de persoane vor beneficia de servicii în cadrul centrului de zi, iar 25 de persoane în cadrul componentei serviciilor îngrijire la domiciliu acordate de echipa mobilă.

Noul Centru de zi va fi un serviciu integrat specializat pentru persoanele vârstnice din municipiul Blaj, iar obiectivul acestuia este creșterea accesului persoanelor vârstnice la servicii adaptate nevoilor.

Serviciile oferite de centrul de zi sunt următoarele:

– îngrijire, hrănire și igienă corporală;
– supravegherea/menținerea/ameliorarea stării de sănătate;
– servicii de integrare/reintegrare socială;
– servicii de reabilitare/recuperare funcțională;
– menținerea/ameliorarea autonomiei psihice.

„Prin asigurarea serviciilor sociale și medicale de cea mai înaltă calitate pentru persoanele vârstnice aflate în dificultate, vom face, și din acest punct de vedere, un nou pas spre orașul european pe care ni-l dorim cu toții”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, într-o postare pe facebook.

Foto: Facebook Gheorghe Valentin Rotar (rol ilustrativ)