Blaj: Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până miercuri, 10 august

Municipiul Blaj se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil până miercuri, 10 august, ora 10:00. Zona montană a județului Alba este, în acest interval, sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Meteorologii avertizează că în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil în perioada 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00. La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, respectiv de ploi abundente, este valabil în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 10:00. În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie RA/Facebook