Blaj: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, până miercuri dimineața

Municipiul Blaj se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de marți, 30 august, ora 10:00, până miercuri, 31 august, ora 10:00. ANM precizează că perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor țării.

Conform avertizării ANM, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În această perioadă este în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.