Blaj: DN14B, Blaj – limita cu județul Sibiu, va fi reabilitat

Vești bune pentru locuitorii din zona Blajului: Drumul Național 14B, de la Blaj până la limita cu județul Sibiu, va intra în reparații și va fi reabilitat. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, care a precizat că lucrările vor începe după 1 mai. Acestea vor fi efectuate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„În acest moment, proiectul tehnic este realizat și toate avizele pentru execuție au fost obținute. Lucrările la DN14B, Blaj – limita cu județul Sibiu, vor începe după 1 mai 2022 și constau în reciclarea carosabilului și turnarea a două straturi de asfalt. Reabilitarea DN14B, de la Blaj până la limita cu județul Sibiu, este deosebit de importantă pentru mobilitatea blăjenilor care se deplasează spre Copșa Mică, Mediaș, Sighișoara sau Sibiu”, a precizat edilul blăjean.

Totodată, primarul Gheorghe Valentin Rotar a mai anunțat că s-au făcut noi pași în privința realizării șoselei ocolitoare a Blajului. Primăria Blaj a obținut toate avizele necesare și studiile de trafic pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj, iar împreună cu CNAIR, se lucrează la idenificarea surselor de finanțare pentru acest obiectiv strategic, ce va scoate traficul greu din municipiul Blaj.

Anunțul reabilitării DN14B, Blaj – limita cu județul Sibiu, vine după ce, în urmă cu o lună, a fost semnat protocolul de colaborare între CNAIR, Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș, pentru realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic în vederea executării lucrărilor de modernizare a Drumului Trans Regio Blaj – Teiuș – A10 și a realizării unei conexiuni cât mai rapide cu Autostrada Sebeș – Turda.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *