Blaj: Începe proiectarea drumului Transregio Blaj-Teiuș-A10

Începutul anului a venit cu o veste mult așteptată pentru cei care circulă pe DN 14B Blaj – Teiuș. La Blaj a fost semnat contractul privind serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate, PAC (autorizarea executării lucrărilor de construire) și a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B + Poduri (Peste CF M200 Teiuș și CF M300 Crăciunel), pentru realizarea obiectivului de investiție „Drum Transregio Blaj-Teiuș-A10”.

Investiția, a cărei finanțare va fi asigurată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vizează modernizarea DN 14B, prin realizarea, pe majoritatea drumului, a câte două benzi de circulație pe fiecare sens, construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos, precum și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos, singura localitate traversată în prezent de DN 14B, pe ruta Blaj – Teiuș.

Contractul, semnat împreună cu SC Construct C.D.P. SRL Cluj-Napoca, pentru elaborarea studiului de fezabilitate, PAC (autorizarea executării lucrărilor de construire) și a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș este în valoare de 5.140.000 milioane lei (fără TVA), iar durata de elaborare este de zece luni. După realizarea acestora, întreaga documentație va fi predată CNAIR, pentru executarea lucrărilor de modernizare a DN 14B Blaj – Teiuș. Municipiul Blaj este coordonatorul proiectului și se va ocupa de implementarea acestuia.

Realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș se face în baza protocolului de colaborare, încheiat în data de 14 martie 2022, între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș.

„Acest obiectiv investițional face parte, alături de varianta ocolitoare a municipiului Blaj, din marile proiecte de infrastructură prin care vom asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Foto: internet

1 Comentariu

  • de Simion Maghiari Posted 10 ianuarie 2023 13:27

    Oameni buni in locul potrivit, multă sănătate și putere de muncă la câte mai multe realizări

Comments are closed.