Blaj: Matthias Koenig, Episcop auxiliar de Paderborn (Germania), vizită în Arhiepiscopia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș

Excelența Sa Mons. Matthias Koenig, Episcop auxiliar de Paderborn (Germania) s-a aflat la Blaj în zilele de 14 și 15 iulie. Excelența Sa a fost primit, vineri 15 iulie, în numele Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, de Preasfinția Sa Cristian, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, la Sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj. În cele două zile, Episcopul auxiliar de Paderborn, care a însoțit o delegație de cinci persoane, s-a întâlnit cu operatorii, voluntarii și beneficiarii din cadrul mai multor centre sociale Caritas Blaj.

La Caritas Blaj, delegația din Paderborn a vizitat Centrul de Recuperare pentru Copiii și Tinerii cu Dizabilități „Pruncul Isus” din Mediaș, Centrul social „Sfânta Hildegard von Bingen” din Blaj – cu cele două servicii, Centrul de zi pentru copii și Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, Centrul de zi pentru copii „Pro Romanes” Teiuș și proiectele socio-economice ale organizației, respectiv spălătoria și magazinul de haine din Blaj.

Episcopul Matthias König a vizitat și cele două proiecte majore de investiții pe care Asociația Caritas Blaj le are în implementare în acest moment și unde Arhiepiscopia Catolică de Paderborn este implicată, respectiv Centrul social pentru vârstnici (proiect finanțat din fonduri nerambursabile EU) și Centrul nou de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități din Mediaș.

Vizita de zece zile în Romania a Episcopului König a avut mai multe destinații și a cuprins, în afara celei din Arhiepiscopia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, diecezele romano-catolice din Iași, București, Alba Iulia, Oradea și Timișoara.