Blaj: Naționala feminină de volei a început pregătirile pentru turneul final al Campionatului European

Naționala feminină de volei a României este prima echipă care se antrenează în noua Sală Polivalentă din Blaj. Reprezentativa noastră se pregătește la Blaj în vederea participării la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în perioada 15 august – 3 septembrie. În lotul convocat de selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez se află și două componente ale campioanei României, Volei Alba Blaj, centrul Raisa Ioan și coordonatoarea Iarina Axinte.

La Blaj, echipa națională va susține și două jocuri de verificare împotriva naționalei Sloveniei, în 9 și 10 august, ultimele teste înainte de plecarea în Italia. Cele două meciuri se vor disputa fără spectatori.

Sala Polivalentă din Blaj va fi inaugurată oficial în data de 30 septembrie, cu meciurile Supercupei României, masculin și feminin. Blăjenii vor putea asista la un adevărat regal voleibalistic, în care se vor întâlni campioanele României și câștigătoarele Cupei României: Volei Alba Blaj – CSM Lugoj (feminin) și Arcada Galați – SCMU Craiova (masculin).

Conform oficialităților locale, Supercupa României deschide festivitățile de inaugurare a Sălii Polivalente Blaj. După evenimentul sportiv din 30 septembrie, a doua zi, duminică 1 octombrie, festivitățile vor continua la noua arenă cu multe surprize pregătite blăjenilor. Înainte de inaugurarea oficială, în luna septembrie, va fi organizat un eveniment de tip „Ziua porților deschise”, în cadrul căruia doritorii pot vizita toată sala!

Volei Alba Blaj, două voleibaliste la echipa națională

Centrul Raisa Ioan și coordonatoarea Iarina Axinte sunt primele voleibaliste ale campioanei României care se antrenează în noua sală, care va fi, din toamnă, casa echipei CSM Volei Alba Blaj. Cele două voleibaliste vor evolua și în noul sezon la Volei Alba Blaj. Campioana României a anunțat că și-a definitivat lotul pentru sezonul 2023/2024, iar de săptămâna viitoare va începe prezentarea jucătoarelor și staffului tehnic.

 

România pregătește la Blaj participarea la turneul final al Campionatului European

Naționala României va sta la Blaj până în data de 26 iulie, urmând ca apoi să plece în Estonia și Ungaria, pentru a susține partide de verificare cu reprezentativele respective, transmite Federația Română de Volei. Reprezentativa noastră va reveni apoi în Mica Romă, pentru ultimele meciuri de pregătire, cele cu Slovenia, din 9 și 10 august.

Selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez a convocat 17 voleibaliste pentru această acțiune, 14 dintre ele răspunzând prezent la prima ședință de antrenament. Au lipsit, motivat, fiind în recuperare după mai vechi accidentări, căpitanul Rodica Buterez și Diana Ariton, plus Dalia Vârlan, aflată la Balcaniada U19, de la Sofia, anunță Federația Română de Volei.

Lotul României convocat pentru Euro 2023:

Coordonatori: Iarina Axinte, Marisa Radu
Extreme: Gabriela Bălae, Rodica Buterez, Adriana Matei, Sorina Miclăuș, Adelina Ungureanu
Universali: Elizabet Inneh, Juna Zadorojnai
Centri: Diana Ariton, Raisa Ioan, Denisa Ionescu, Daiana Roman, Dalia Vîrlan
Libero: Mihaela Albu, Diana Vereș, Alexandra Ciucu

România va debuta pe 15 august, la Euro 2023, când va înâlni, la Verona, în aer liber, naționala țării gazdă, Italia, chiar în meciul de deschidere. România va mai juca cu reprezentativele Croației, Elveției, Bosniei și Bulgariei, obiectivul echipei noastre fiind depășirea fazei grupelor.