Blaj: patru centre deschise pentru populația care nu s-a recenzat

La Blaj au fost amenajate patru puncte de recenzare pentru persoanele care nu au reușit până acum să ofere datele solicitate la recensământul populației și a locuințelor. Cele patru puncte sunt situate la sediul Primăriei Blaj și la căminele culturale din Mănărade, Petrisat și Tiur. Acestea vor funcționa zece ore pe zi și vor avea afișate datele de contact ale recenzorului, în cazul în care acesta este în teren. Vă reamintim, Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de recenzare a populaţiei și locuințelor din România cu o săptămână, până duminică 24 iulie.  

Ritmul de recenzare a crescut la Blaj, unde, până vineri 15 iulie, au fost colectate date de la peste 76% din populație, în condițiile în care, la începutul săptămânii trecute era recenzată peste 61% din populație.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete sunt obligatorii. De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Foto: Internet