Blaj: Reabilitarea energetică a primului lot de opt blocuri a primit finanțare prin PNRR

Opt blocuri din Blaj vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul depus de Primăria Blaj fiind selectat, pentru finanțare, de Ministerul Dezvoltării. Investiția se ridică la peste 23,6 milioane de lei și va fi suportată de Ministerul Dezvoltării, contribuția de la bugetul local fiind zero.

Cele opt blocuri care vor fi reabilitate eneregetic sunt: Blocurile 1 și 2 din strada Gării, Blocurile 31 (Blocul Turn), 40 și 41 din strada Eroilor, Blocul 7 (Blocul Aroma) din Bulevardul Republicii, Blocul G1 din Strada Câmpul Libertății și Blocul 5 din Strada Gheorghe Barițiu (zona industrială).

Proiectul „Reenovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul Blaj (PNRR – C5 Valul renovării – Apelul 1)”, depus de Primăria Blaj, a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, care a anunțat miercuri lista celor 76 de proiecte care vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Proiectul Proiectul vizează și construirea a 8 stații de reîncărcare, stabilite ulterior de autoritatea contractantă.

Valoarea aprobată este de 23.642.940,47 milioane lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local este zero. Termenul de finalizare este anul 2026 a anunțat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

„Principiul ‘primul venit, primul servit’ a stat la baza stabilirii primului lot de blocuri din Blaj care vor fi reabilitate energetic prin PNRR. Îi îndemn pe toți blăjenii care stau la bloc să se constitue în asociații de proprietari, cu personalitate juridică, aceasta fiind singura condiție pentru a fi incluși în viitoarele programe naționale privind eficientizarea energetică”, a mai spus edilul blăjean.