Blaj: Restricții de circulație în zona centrală, cu ocazia târgului apicol „Sărbătoarea Mierii”

Parcarea autovehiculelor în Piața 1848 va fi interzisă începând din noaptea de joi spre vineri, iar circulația rutieră va fi oprită începând de vineri, 24 martie, până duminică, 26 martie, în Piața 1848 și pe străzile adiacente, cu ocazia desfășurării ediției a XIII-a a celui mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii”.

Poliția Locală Blaj anunță că începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 martie) va fi interzisă parcarea în Piața 1848, locul în care se va desfășura, în weekend, „Sărbătoarea Mierii”. Acest lucru este necesar pentru a permite celor aproximativ 120 de expozanți să-și instaleze tarabele și corturile cu produse.

Începând de vineri, 24 martie, ora 12:30, circulația rutieră va fi oprită în Piața 1848 și pe străzile adiacente, respectiv Mitropolit Ioan Vancea (de la intersecția cu strada Iuliu Maniu, zona Podului Vezii), Astra (până la Lupa Capitolina), Timotei Cipariu (de la intersecția cu Bulevardul Republicii) și Petru Pavel Aaron (până la intersecția cu strada Iuliu Maniu). Reluarea circulației rutiere pe aceste străzi se va face duminică, 26 martie, în jurul orei 18:00, estimează Poliția Locală Blaj.

Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii”, se va desfășura la finalul acestei săptămâni, în zilele de 25 și 26 martie 2023, în Piața 1848 din municipiul Blaj. Pe parcursul celor două zile, organizatorii au pregătit conferințe pe teme apicole, târg cu vânzare în aer liber, concerte de muzică populară și pentru tineret, cu formația Bere Gratis cap de afiș, activități stradale și ateliere dedicate copiilor, teatru de păpuși și sesiuni de zumba pentru cei mici!

Evenimentul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar și oferirea de informații apicultorilor, ca ramură importantă a agriculturii din România, prin sesiunile de comunicări și conferințe din cadrul târgului, dar și pentru a face schimburi de experiență cu Asociații Apicole din alte țări europene.

Ediția a XIII-a „Sărbătorii Mierii” este organizată de Compania Apidava, Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.