Blaj: Sâmbătă, 11 februarie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la populație

Sâmbătă, 11 februarie 2023, pe raza municipiului Blaj și a localităților aparținătoare va avea loc o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la populație din acest an.

Cei care doresc să scape de deșeurile de echipamente electrice și electronice o pot face sunând la numărul de telefon 0755 406 406 pentru ridicarea de acasă sau completând formularul online: roecollect.ro/solicita-ridicare-deee, disponibil permanent, 24 de ore/7 zile.

Serviciul se adresează atât gospodăriilor individuale, cât și instituțiilor și firmelor private. Pentru firme/instituții, organizatorii campaniei pun la dispoziție întreaga documentație necesară casării/scoaterii din gestiune și a raportării către autoritatea națională responsabilă de protecția mediului.

În categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) intră orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate și trebuie reciclate. Practic, se colectează și se reciclează aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii, informează organizatorii campaniei.

Vă reamintim că astfel de campanii vor fi organizate lunar, în a doua sâmbătă.

Organizatorii campaniei sunt RoEcollect și Primăria Municipiului Blaj.