Blaj: Școala Gimnazială ,,Toma Cocișiu” Blaj prezentă în Spania, la a treia etapă a unui proiect ERASMUS+

Cinci eleve și două cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Toma Cocișiu” Blaj au participat, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, în Spania, la cea de-a treia etapă a proiectului de mobilitate „Greener Together, Greener For Our Planet”, finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+. Despre acest eveniment povestește profesorul doctor Alina Maria Dulău, în materialul de mai jos.

 

 

Verdele – Speranța care depășește granițe

Aflat la cea de-a treia mobilitate, Parteneriatul Strategic KA 229 „Greener Together, Greener For Our Planet”, finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, a reunit în Spania (Adra) la Les Gaviota, Almeria, în perioada 31.01-04.02.2022, cele cinci țări implicate: Bulgaria, Italia, România, Spania și Turcia.

Școala Gimnazială ,,Toma Cocișiu” Blaj a fost reprezentată cu cinste de cinci eleve eminente: Cetean Daria Maria, Buțiu Izabela, Sârbu Diana, Spătăcean Simina și Velesesan Bianca, care au fost însoțite de profesoarele coordonatoare ale proiectului, Staicu Laura Marinela și Dulău Alina Maria.

În cadrul acestui proiect, de la o simplă activitate de ecologizare, am transformat săptămâna petrecută în Adra într-o acțiune responsabilă, în care toți am fost mândri de a ne implica. Într-un cadru informal, toate echipele au urmat obiective comune: îmbunătățirea comunicării și colaborării; realizarea unei activități de responsabilitate socială, stimularea lucrului în echipă, precum și consolidarea și omogenizarea parteneriatului. Excursiile organizate la muzeele din Adra și Granada ne-au oferit prilejul de a intra în contact cu realitatea europeană, cu valorile morale spaniole și au conștientizat importanța înțelegerii altor culturi, dezvoltând astfel sentimentul de apartenență la valorile europene.

Verde pentru viata, verde pentru planeta noastră…… este o idee simplă, dar revoluționară, căreia i-a venit timpul să ajungă de actualitate. Este o sursă limpede de inspirație și de documentare foarte importantă. Acest sentiment l-am trăit deopotrivă, elevi și profesori, în explorarea satelor pitorești din Alpujarras: Capileira, Pampaneira, sate situate la poalele munților Sierra Nevada.

Cu ajutorul gazdei noastre minunate, coordonatorul proiectului Ismael Garcia Carrillo, printr-un efort colectiv, s-au depășit barierele ridicate de pandemia de COVID-19 și pe parcursul implementării proiectului ne-am atins toate țintele propuse.

Nerăbdători și cu mari emoții, așteptăm întâlnirile viitoare, din Italia și Turcia, pentru noi și interesante experiențe în locuri necunoscute,

Prof. dr. Alina Maria Dulău

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *