Blaj: Secția Medicină Internă a Spitalului Blaj, reabilitată și modernizată

Secția Medicină Internă a Spitalului Municipal Blaj a fost modernizată. Lucrările au costat aproximativ un milion de lei, transmit reprezentanții instituției sanitare blăjene.

Saloanele au fost reabilitate complet, dotate cu televizoare și instalații de climatizare pentru sporirea confortului pacienților. În luna septembrie 2022, au fost achiziționate 50 de paturi noi pentru dotarea secției, în valoare de 260.000 lei. Secția a fost dotată cu 26 de monitoare pentru pacienți și o stație de monitorizare centrală, în valoare de 277.000 lei, din fonduri europene, pentru a asigura monitorizarea permanentă a funcțiilor vitale pentru pacienții internați. Lucrarea de reabilitare a mai presupus și dotarea saloanelor cu instalație de avertizare în caz de incendiu.

„Lucrările de renovare s-au desfășurat începând din data de 1 iunie 2023 și au durat până la sfârșitul lunii iulie. Termenul alocat și impus a fost foarte scurt deoarece Secția Medicină Internă, cu compartimentele Cardiologie și Pneumologie, a fost închisă, iar pacienții cu stare mai gravă aufost trimiși la Spitalul Județean Alba. Reabilitarea/modernizarea a presupus: înlocuirea integrala a rețelei electrice, a rețelei de gaze medicale (oxigen și aer comprimat), a rețelei de apă caldă, apă rece, schimbarea radiatoarelor de căldură, reabilitarea completă a băilor cu gresie, faianță și obiecte sanitare noi. Băile au fost mărite, dotate cu rigole de scurgere incorporate în podea, astfel încât să permită igienizarea cu ușurință a pacienților cu nevoi speciale.

Lucrările au fost desfășurate cu muncitorii angajați ai spitalului și au fost cooptate firme specilizate pentru lucrări complexe, ca de exemplu instalația de fluide medicale sau aplicarea de pardoseli speciale tip tarket pentru spațiile medicale, lucrări de construcții, rețele de date și lucrări pentru monitorizarea pacienților, astfel încât să se respecte cele două luni alocate pentru reabilitarea secției. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de un milion de lei”, afirmă managerul Spitalului Municipal Blaj, Iacob Suciu.

Tot în acest an a fost reabilitat Laboratorul de analize medicale din Policlinica veche. În 2021 a fost reabilitată secția Chirurgie Generală, iar anul trecut au beneficiat de lucrări de modernizare Secția Obstetrică Ginecologie și Compartimentului Nou Născuți.

„În colaborare cu Primăria Municipiului Blaj, investim în continuare pentru creșterea standardului condițiilor hoteliere pentru pacienții ce se adresează Spitalului Municipal Blaj”, a mai spus managerul Spitalului Blaj.

Printre oficialitățile prezente la redeschiderea Secției Medicină Internă a Spitalului Municipal Blaj s-au aflat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea.