Blaj: „Târgul Căciulilor” revine, după doi ani de întrerupere

Primăria Municipiului Blaj anunță că, după doi ani de restricții impuse de autoritățile sanitare naționale, va relua tradiția organizării, „Târgului Căciulilor”. Astfel, marți 6 decembrie 2022, pe Bulevardul Republicii, blăjenii și locuitorii din zonă se vor putea bucura din nou de târgul care deschide sărbătorile de iarnă.

Agenții economici, meșterii populari și producătorii tradiționali care doresc să participe la „Târgul Căciulilor” 2022 sunt invitați să se înscrie, în perioada 1-15 noiembrie 2022.

Înscrierea la târg se realizează prin completarea formularului de înscriere și transmiterea documentelor solicitate de organizator, în perioada 01-15 noiembrie 2022. Formularul pentru înscrierea la târg se poate ridica de pe site-ul primariei, www.primariablaj.ro.

Formularul poate fi depus la Biroul Contabilitate (515400, Blaj, Piața 1848, nr. 16) sau pe e-mail, la adresa primariablajservpub@gmail.com. Informații la telefon: 0752242312.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea, oarecum, preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului.

În ultimii doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor sanitare impuse de autoritățile naționale, „Târgul Căciulilor” a fost anulat.