Campioana Volei Alba Blaj, în grupa B a Ligii Campionilor la volei feminin

CSM Volei Alba Blaj, campioana României, va evolua în Grupa B a Ligii Campionilor 2023, alături de vicecampioana Italiei, Vero Volley Monza, campioana Franței, Volero Le Cannet (Franța) și SC „Prometey” Dnipro, campioana în exercițiu a Ucrainei, echipă clasată pe primul loc în momentul izbucnirii războiului din țara vecină.

Marea favorită a grupei este Vero Volley Monza, echipă care a disputat în acest an finala puternicului campionat al Italiei, pierdută în fața vicecampioanei Europei, Imoco Volley Conegliano și care a avansat până în sferturile Ligii Campionilor în ediția trecută a competiției. Volero Le Cannet este campioana și câștigătoarea Cupei Franței în sezonul 2021/2022, formație pe care Volei Alba Blaj a eliminat-o, cu dublă victorie (3-0 și 3-2), în ediția trecută a Cupei CEV. SC „Prometey” Dnipro a dominat voleiul feminin din Ucraina în ultimii doi ani, când a câștigat toate trofeele interne. Din cauza războiului din Ucraina, SC „Prometey” Dnipro s-a înscris în campionatul Cehiei, țară în care își va disputa și meciurile din cupele europene. Campiona Ucrainei s-a înscris și în Liga MEVZA, o ligă regională de volei care aduce la start echipe din Austria, Croația, Ungaria, Slovacia și Slovenia.

Este o grupă în care Volei Alba Blaj va lupta pentru locul doi și prezența în playoff-ul de calificare în „sferturile de finală” ale Ligii Campionilor! Ne propunem să realizăm un nou sezon istoric în Europa, așa cum s-a întâmplat în ultimii 5 ani, când am reușit, pe rând, să ne calificăm în finalele celor 3 competiții europene (Liga Campionilor 2018, Cupa CEV 2019, Cupa Challenge 2021).

În Liga Campionilor, Volei Alba Blaj, care se va afla pentru a șasea oară la startul celei mai puternice competiții voleibalistice intercluburi din Europa, își va disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Va fi ultimul sezon european în care echipa noastră își va disputa meciurile de pe teren propriu, din cupele europene, departe de Blaj. Din 2023, ne vom bucura de marile confruntări europene în noua Sală Polivalentă din Blaj.

Program Grupa B – Liga Campionilor

Etapa 1 (06-08.12.2022)

Vero Volley Monza – SC „Prometey” Dnipro
Volero Le Cannet – VOLEI ALBA BLAJ

Etapa 2 (20-22.12.2022)

VOLEI ALBA BLAJ – Vero Volley Monza
SC „Prometey” Dnipro – Volero Le Cannet

Etapa 3 (10-12.01.2023)

Volero Le Cannet – Vero Volley Monza
SC „Prometey” Dnipro – VOLEI ALBA BLAJ

Etapa 4 (17-19.01.2023)

Vero Volley Monza – VOLEI ALBA BLAJ
Volero Le Cannet – SC „Prometey” Dnipro

Etapa 5 (31.01-02.02.2023)

SC „Prometey” Dnipro – Vero Volley Monza
VOLEI ALBA BLAJ – Volero Le Cannet

Etapa 6 (08.02.2023)

Vero Volley Monza – Volero Le Cannet
VOLEI ALBA BLAJ – SC „Prometey” Dnipro

În Liga Campionilor la volei feminin, ediția 2022/2023 participă 20 de echipe, împărțite în 5 grupe. Primele clasate se vor califica în sferturile de finală ale competiției, iar ocupantele locurilor 2 din fiecare grupă și cel mai bun loc 3 vor disputa un playoff de calificare în faza „sferturilor”.

Sursa: Volei Alba Blaj