Cardinalul Alexandru Todea va fi comemorat vineri, 19 mai, în Catedrala Blajului

Cardinalul Alexandru Todea (1912 – 2002) va fi comemorat vineri, 19 mai 2023, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, locul în care este înmormântat, cu ocazia împlinirii, în data de 22 mai, a 21 de ani de la întoarcerea sa în casa Tatălui Ceresc.

Momentul comemorativ „Cardinalul Alexandru Todea Reîntemeietorul” va cuprinde o slujbă de pomenire și o evocare a personalității primului Mitropolit al Bisericii Greco-Catolice de după reintrarea în legalitate a Bisericii Române Unite cu Roma, susținută de Prof. Viloria Comșa (AGRU Blaj).

În cadrul manifestării din Catedrala Blajului, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristian Barta, Decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, va susține conferința „Despre geneza și semnificațiile unirii Bisericii Românești din Transilvania cu Biserica Romei (1697-1700)”.

Tot cu această ocazie, solista de muzică populară Maria Dan Păucean va susține un recital de cântece religioase.

Evenimentul de vineri din Catedrala „Sfânta Treime” va fi transmis în direct de canalul Radio BLAJ TV ONLINE 

Organizatori: Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Parohia Blaj I și Asociația Generală a Românilor Uniți Greco-Catolici (AGRU) Blaj.

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș