Caritas Blaj caută voluntari pentru Ucraina

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj caută voluntari pentru pregătirea, descărcarea și încărcarea lucrurilor colectate din donații, necesare pentru populația din Ucraina, țară afectată de război. Cei care doresc să se implice și să sprijine persoanele Ucraina, aflate în dificultate, sunt invitați să completeze un formular care poate fi descărcat de pe siteul asociației.

Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul, în care să precizeze numele și prenumele, vârsta, numărul de telefon, zilele și intervalul orar în care pot să presteze munca de voluntariat. Formularul completat poate fi trimis pe email, la adresa m.anusca@caritas-blaj.ro sau pe WhatsApp, la telefon numărul de telefon 0723-331723.

Formularul este disponibil aici:  Voluntar pentru Ucraina

Caritas Blaj a deschis două conturi în care cei care doresc pot susține victimele și refugiații de război din Ucraina.

Donațiile pentru această campanie umanitară se pot face în următoarele conturi, deschise la Banca Comercială Română, filiala Blaj:

– Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj
– cont lei: COD IBAN LEI: RO74 RNCB 0007 0016 9546 0001
– cont euro: COD IBAN EUR: RO47 RNCB 0007 0016 9546 0002

Pentru cei care doresc direct să facă donații, sumele se pot depune la casieria Asociației Caritas din Blaj, situată în strada Republicii, nr. 8, în intervalul orar 09:00-16:00.

Organizațiile Caritas din Romania de la frontiera cu Ucraina preiau zilnic sute de mame și copii care se refugiază în țara noastră din calea războiului, oferindu-le adăpost, masă și asistență dar mai ales căldură sufletească și siguranță.

Confederația Caritas România este de asemenea implicată în transportul ajutoarelor umanitare către organizațiile Caritas din Ucraina, operatorii cărora sunt prezenți lângă cei bolnavi, răniți, orfani și care au rămas în focul războiului.

Foto: Caritas Blaj

 

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *