Cod galben de caniculă în municipiul Blaj, începând de joi, 21 iulie

Municipiul Blaj se va afla, începând de joi, 21 iulie, sub avertizare cod galben de caniculă. Meteorologii au emis miercuri avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabile în Alba și alte județe din țară până duminică, 24 iulie.

Joi, 21 iulie, va intra în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, în Alba și alte județe din țară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în general, temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Vineri, 22 iulie, și sâmbătă, 23 iulie, va fi în vigoare un cod portocaliu de caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea acestea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

sursa: meteoromania.ro