Comunele din zona Blaj, fără apă potabilă astăzi

SC Apa CTTA SA Alba a anunțat că furnizarea apei potabile este întreruptă joi, 28 iulie, între orele 06:00 – 18:00, în comunele Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergău, Roșia de Secaș, cu satele aparținătoare, din cauza avariei produse, miercuri, la conducta de alimentare cu apă potabilă DN600, la Stația de pompare de la Galda.

urnizorul județean de apă a anunțat că avaria s-a agravat și nu a putut fi ținută sub control și a fost nevoie de mai mult de 12 ore pentru remedierea acesteia. De asemenea, din cauza gravității avariei s-a creat și o disfuncționalitate a întregului sistem de furnizare, care a avut ca rezultat creșterea turbidității pe aducțiunea de apă potabilă. Având în vedere timpul necesar pentru încărcarea instalațiilor și a situațiilor generate de inerția și reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei este posibil să se realizeze cu presiune scăzută în zonele afectate.

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care beneficiarii sunt rugați să folosească apa numai în scop menajer. Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, trebuie semnalate la Dispeceratul Alba Iulia, la numărul de telefon 0258 – 834501, în vederea intervenției, informează SC Apa CTTA SA Alba, companie care își cere scuze pentru disconfortul creat și îi roagă pe clienți să înțeleagă situația neprevăzută survenită.

Foto: internet (rol ilustrativ)