Dosare penale pentru patru locuitori din Valea Lungă, după ce au aruncat deșeuri menajere în pârâul din localitate

Patru locuitori din Valea Lungă s-au ales cu dosare penale pentru că au aruncat deșeuri menajere în pârâul din localitate. Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat, marți, o acțiune pe raza comunei Valea Lungă, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele.

În cadrul acțiunii au fost depistate patru persoane, din comuna Valea Lungă, în timp ce aruncau saci cu deșeuri menajere (peturi din plastic, deșeuri textile, etc.), în pârăul care curge prin spatele locuinței lor.

În toate cele patru situații, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor.