Interviurile Radio Blaj: Andrei Giurgia (Asociația Artis Iași) și Victor Sămărtinean (IICCMER) – AUDIO

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va organiza, în perioada 7-10 iunie 2023, mai multe evenimente care vor marca împlinirea a 75 de ani de de la scoaterea în afara legii a Bisericii Greco-Catolice. O primă formă a programului a fost schițată deja pentru cele trei zile, care vor coincide cu desfășurarea sesiunii de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma. Printre manifestările organizate se află proiecții de filme cu tematică religioasă, târg de carte, expoziții, dezbateri și o conferință internațională de nivel academic.

Prezenți la Blaj, Victor Sămărtinean, cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Andrei Giurgia, director al Asociației Artis din Iași, ne-au oferit câteva amănunte despre manifestările ce vor fi organizate cu această ocazie, în cadrul interviului pe care l-au acordat postului Radio Blaj.

Victor Sămărtinean, cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, despre manifestările ce vor fi organizate la Blaj:

 

Despre o parte din filmele ce vor fi proiectate la Blaj ne oferă amănunte Andrei Giurgia, director al Asociației Artis din Iași:

 

Interviul intergral cu Victor Sămărtinean și Andrei Giurgea, în care sunt abordate și alte teme din activitatea IICCMER, poate fi ascultat în fișierul audio de mai jos: